Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació, Ràdio Esparreguera Dilluns, 18 de setembre de 2017

La Regidoria d'Educació incentiva la reutilització de llibres escolars amb nous ajuts

La regidoria d’Educació ha introduït una nova línia de subvencions que aposta per la socialització dels llibres de text i que garanteix l’accés de tots els infants a recursos essencials per al nou curs

L’Ajuntament d’Esparreguera amplia amb noves ajudes el foment de la socialització dels llibres de text a les escoles de la vila. Si bé la reutilització dels llibres de text ja es duia a terme a les escoles i instituts d’Esparreguera a iniciativa dels propis centres o mitjançant les Associacions de Mares i Pares (AMPAS), des de fa uns cursos el consistori ofereix a les escoles una línia de subvenció per concurrència competitiva de 14.000€, a la qual se n’afegeix ara una de 7.000€ destinada específicament a les AMPAS.

La Regidoria d’Educació, d’altra banda, també ha introduït una nova subvenció de 2.000 euros per les entitats educatives de la vila, oferint ajuts per tal que les famílies més necessitades puguin fer front a despeses extraordinàries, com les colònies o les excursions. De cara a atorgar aquestes subvencions, el consistori valorarà no només el reaprofitament dels llibres de text sinó també les accions encaminades a fomentar l’educació en valors, la conciliació familiar, l’acompanyament a les famílies i la corresponsabilitat amb els centres.

El regidor d’Educació, Antonio Ferre, ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera que l’Ajuntament aposta per subvencionar els llibres reutilitzables, repercutint en el medi ambient i fomentant determinats valors entre els estudiants, i no per pagar els llibres nous. “Seria una contradicció -ha explicat-. Si apostem per la tarifació social no podem, al mateix temps, fer front al cost de tots els llibres, indiscriminadament, sense tenir en compte els ingressos familiars”.

Llibres de text