Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera, Urbanisme Dimarts, 19 de setembre de 2017

Es reprèn la redacció del POUM, amb nou equip al capdavant

L’equip redactor del POUM, encapçalat per Ferran Navarro, ja ha començat a treballar amb l’objectiu d’arribar a l’aprovació inicial del planejament abans de finalitzar el mandat

L’oferta de Ferran Navarro ha estat escollida entre tres propostes que es varen presentar al concurs de licitació, amb un preu d’adjudicació de 150.000 euros. Es dona el cas que es tracta del mateix arquitecte que va liderar el planejament de 2004, declarat nul de ple dret pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, sentència que va ser ratificada posteriorment pel Tribunal Suprem.

Rogeli De la Cruz, regidor d’Urbanisme, ha volgut aclarir en declaracions a Ràdio Esparreguera que “seria molt injust imputar qualsevol tipus de responsabilitat, des del punt de vista professional i tècnic, a aquest equip redactor, que va actuar de manera impecable. La nul·litat es va basar sobretot en vicis del tràmit processal”. A més, Rogeli De la Cruz ha considerat que és positiva l’adjudicació “perquè Ferran Navarro és un grandíssim coneixedor del municipi d’Esparreguera, cosa que ens pot ajudar molt”.

L’adjudicatari no es farà càrrec, però, de tota la redacció, ja que la memòria ambiental i l’informe de viabilitat econòmica han estat encarregades a la Diputació de Barcelona.
L’equip no ha començat a treballar des de zero, donat que part de la tasca feta per l’anterior equip redactor podrà aprofitar-se. Per exemple, no caldrà tornar a realitzar processos de participació ciutadana. D’aquesta manera, el govern municipal preveu arribar a l’aprovació inicial abans d’acabar l’actual mandat municipal.

Mentrestant, a tota la vila hi ha seriosos problemes per tramitar llicències d'obres majors que suposin canvis en la volumetria dels edificis, donat que aquestes han de tramitar-se d'acord amb la normativa del Pla General del 1996, actualment obsoleta. A partir de l’aprovació inicial del POUM, es podrien atenuar aquests problemes, segons ha dit Rogeli De la Cruz, “intentant trobar solucions urbanístiques legals. És un tema que haurà d’estudiar en profunditat, cas per cas, l’equip redactor”.

Més informació:
Podeu escoltar aquí l’entrevista de Ràdio Esparreguera amb el regidor d’Urbanisme, Rogeli De la CruzVista aèria d'Esparreguera