Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Detall Campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient, Ràdio Esparreguera Dimarts, 12 de desembre de 2017

La signatura del conveni marc del Parc Rural de Montserrat es desencalla

Després que el Patronat de la Muntanya mostrés temors sobre una possible invasió de les competències del Parc Natural, s’han esvaït els dubtes i s’apunta al mes de gener per formalitzar aquest document, que posa les primeres pedres del futur Parc Rural

La signatura estava inicialment prevista per l’1 de desembre, però va quedar aturada en manifestar el Patronat de la Muntanya dubtes sobre les competències del Parc Rural enfront del Parc Natural. Era un acte que estava programat al Monestir de Montserrat, amb la presència dels 16 ajuntaments implicats, entre ells el d’Esparreguera, i la Diputació de Barcelona.

Helena Ullastre, assessora de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “hi va haver un problema de comunicació. La no signatura va ser una decisió de la Diputació en el moment en què se’ns va fer arribar la inquietud del Patronat. Volíem començar amb bon peu un projecte tan important com és el Parc Rural de Montserrat”.

Els dubtes neixen sobretot de la coincidència dels àmbits territorials entre el Parc Natural i el futur Parc Rural, en quatre punts concrets: part dels termes municipals d’El Bruc, Collbató, Monistrol de Montserrat i Marganell. Però el propi Joan Rigol, president de la comissió executiva del Patronat de la Muntanya de Montserrat, ha declarat també a l’emissora municipal que “tot el que sigui coordinar l’esforç agro-forestal em sembla d’una gran potència, necessària a la nostra zona. Només demano que les competències que per llei té el Patronat quedin clarament reflectides”.

El nombre definitiu de municipis que formaran part del Parc Rural és de setze, amb les incorporacions darrerament de Castellgalí, Marganell i Monistrol de Montserrat. Esparreguera ha estat present des de l’inici en aquest projecte que, per al regidor de Medi Ambient, Emmanuel Ortí, “és una aposta per l’activitat agrícola i ramadera i per la protecció del nostre territori. Amb el suport d’un ens supramunicipal com és la Diputació esperem que el Parc sigui una realitat en un futur proper”.

L'àmbit territorial del futur Parc Rural depassa de llarg el del Parc Natural de Montserrat