Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 27/09/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Policia Local, Protecció Civil, Societat Dimarts, 27 de febrer de 2018

L’Ajuntament posa en marxa el protocol d’actuació en cas de nevades

Davant del risc de nevades generalitzades a cotes baixes anunciat pel Servei Meteorològic de Catalunya, el consistori ha coordinat un dispositiu per assegurar la ràpida actuació a les carreteres i la correcta informació i assistència a la ciutadania

En cas de nevades durant les properes 24 hores, si els veïns i veïnes d’Esparreguera tenen cap necessitat d’assistència o d’informació han d’adreçar-se telefònicament a l’Ajuntament (93 777 10 00) o bé a la Policia Local (93 777 55 77) per tal de ser atesos. Aquesta ha estat la primera mesura acordada pel dispositiu de coordinació articulat al consistori de cara a oferir a la població la informació disponible i activar els protocols d’actuació indicats en cada cas.

El dispositiu de coordinació és format pels representants polítics i tècnics de la Policia Local, Protecció Civil, Obres i Serveis, Educació i Transports i Mobilitat de l’Ajuntament, i liderat per l’alcalde, de cara a planificar i coordinar les diferents actuacions a dur a terme. Entre les mesures acordades en cas de nevades, s’ha previst gestionar la comunicació entre les monitores del transport escolar i els directors i directores dels centres d’ensenyament d’Esparreguera de cara a atendre qualsevol alteració en el funcionament del servei de transport.

D’altra banda, tal i com es contempla en el Pla de Protecció Civil d’Esparreguera en cas de nevades, s’ha previst distribuir sal en punts clau del municipi com ara el Centre d’Atenció Primària (CAP), la Residència Municipal Can Comelles i els accessos a les escoles, així com en carrers amb forts pendents i els punts clau d’accés i mobilitat dins el nucli urbà, com ara el carrer Paraires, el carrer Gorgonçana, l’avinguda del Mil·lenari i el carrer de les Hortes.

De cara a una possible actuació ja estan en alerta 9 persones de Protecció Civil de l’Ajuntament i la brigada municipal, i un total de 4 vehicles (3 d'ells de l'ADF) amb capacitat d’actuar en cas que sigui necessari. Finalment, també s’estan coordinant les actuacions davant d'una eventual alteració en el transport públic de cara a oferir informació puntual a la ciutadania.

Les persones que davant d’un possible episodi de nevades tinguin cap necessitat d’informació o d’assistència han de trucar o bé a l’Ajuntament (93 777 10 00) o bé a la Policia Local (93 777 55 77). En funció de la necessitat en cada cas, des d’aquests telèfons s’oferirà la informació disponible i s’activaran els protocols d’actuació indicats.

Enllaços d'interès:

- Vigilància del Servei Meteorològic de Catalunya
- Predicció Meteorològica a Esparreguera
- Consells de Protecció Civil de la Generalitat en cas de nevades i glaçades

L’Ajuntament posa en marxa el protocol d’actuació en cas de nevades