Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera, Urbanisme Dimarts, 27 de març de 2018

El pas per vianants per sobre de l’autovia A-2 podria fer-se realitat a finals d’any

El Ministeri de Foment ho ha comunicat al govern municipal en dues reunions recents, encara que el plànol detallat de com serà aquest pas no està del tot definit

Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, assegura que “des del Ministeri plantegen una reforma integral de l’accés; no es tracta només d'instal·lar una passarel·la, sinó que volen canviar el sistema de rotonda per un de més complex, de doble politja o de tipus diamant. Encara s’està treballant i no es preveu que el redactat del projecte definitiu estigui llest abans de l’estiu, amb la intenció de començar les obres a la tardor o finals d’aquest any”.

El projecte que planteja Foment s’inclou dins d’un pla de més gran abast que afecta l’autovia A-2 en el seu conjunt i en el seu pas per diferents poblacions. En el cas de la sortida centre d’Esparreguera, l’actuació consisteix en l’ordenació del trànsit a la rotonda de l’entrada centre, que pateix una gran intensitat de vehicles. El govern municipal ja va anunciar-ho fa uns dies a l’associació de veïns de Can Rial, que durant molts anys ha reivindicat aquest pas segur per a vianants. De fet, dos mandats enrere es va arribar a projectar, però la crisi econòmica el va deixar en un calaix.

Menys sorolls per La Plana

Ara es reprèn aquest projecte, juntament amb un altre que també afecta el municipi. Es tracta de mesures per esmorteir el soroll que l’autovia ocasiona al barri de La Plana, una altra vella reivindicació que també es podria començar a fer realitat la propera tardor.

Al mes de maig de l’any passat, tècnics del Ministeri de Foment ja es varen desplaçar a la nostra vila per mesurar el soroll que pateix el barri, efectuant sonometries en punts concrets. No s’esperava, però, que l’execució de l’obra avancés amb tanta celeritat.

El govern municipal s’ha reunit amb el Ministeri per tractar altres qüestions que tenen a veure amb accessos i mobilitat a la nostra vila, en el marc dels contactes amb altres administracions que s’estan mantenint dins del procés de redacció del POUM. Durant aquestes reunions, el govern municipal ha fet una proposta al Ministeri que, de moment, no ha estat acceptada: incorporar una nova sortida a l’autovia que enllacés amb Can Comelles i Can Roca, per una banda; i amb la carretera de Mas d’en Gall, per l’altra. “El Ministeri veu poc viable afegir sortides, però ha deixat la porta oberta a d’altres alternatives en quant a accessos, com podria ser un pont que travessi l’autovia i connecti barris”, ha explicat l’alcalde, Eduard Rivas.

El Ministeri de Foment planteja diverses millores a l'autovia A-2