Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política, Ràdio Esparreguera Dimecres, 27 de juny de 2018

L’Ajuntament exigeix al Ministeri de Foment que aturi l’ampliació de l’A-2

Els ajuntaments d’Esparreguera, Olesa de Montserrat, Collbató, Abrera, El Bruc i Castellolí configuren un front comú per oposar-se al projecte. El consistori esparreguerí convoca una sessió informativa oberta a la ciutadania per al 2 de juliol a la Sala de Plens de l'Ajuntament

El govern municipal va mantenir ahir una reunió amb responsables de Foment a Barcelona, entre ells el cap de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya, Lluis Bonet. Per part de l’ajuntament d’Esparreguera, hi assistia l’alcalde, Eduard Rivas, el regidor d’Urbanisme, Rogeli de la Cruz, la cap d’urbanisme, l’arquitecte municipal, l’enginyer municipal i el director de l’equip redactor del POUM.

Era una reunió que ja estava prevista anteriorment per parlar dels treballs de redacció del POUM, que no es va celebrar en el seu moment i que ahir tenia lloc en un context diferent: fa just una setmana que els ajuntaments d’Esparreguera, Abrera i Olesa varen ser convocats per exposar el projecte de l’A-2. El dia abans ho havien estat els d’El Bruc, Collbató i Castellolí.

Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, ha dit en declaracions a l'emissora municipal que el primer que no es comparteix és que aquesta macro-reforma sigui necessària i opina que hi ha hagut una manca de coordinació entre administracions. “L’Estat i la Generalitat estan treballant d’esquena un a l’altre. La Generalitat ha aprovat també recentment el PDU de la ròtula Abrera-Martorell i sembla que el Ministeri no en tenia coneixement. I totes dues infraestructures tenen incidències a nivell municipal”.

Durant la reunió, segons explica l’alcalde, els representants de Foment es varen obrir a negociar alguns detalls en matèria d’accessos. “Però nosaltres no compartim la necessitat de fer una carretera que planteja tres carrils per sentit, als quals es van afegint altres d’entrada i sortida, podent arribar a sumar deu carrils”, diu Eduard Rivas.

Poc després d’aquesta reunió amb representants del Ministeri, es va celebrar ahir un dinar de feina a Olesa de Montserrat, amb participació dels alcaldes i alcaldesses d’Esparreguera, Olesa, El Bruc, Castellolí i Collbató, mantenint contacte telefònic amb l’alcalde d’Abrera, que no va poder ser present. “Intentem coordinar-nos per exigir que treballem en una anàlisi compartida de les necessitats”, afirma l’alcalde d’Esparreguera.

Durant la reunió s’ha acordat demanar un pla director d’infraestructures consensuat amb els consistoris, que presentaran mocions a tots els plens municipals en aquest sentit. També es demanarà formalment que, en alguna de les poblacions afectades, es celebri una reunió amb participació de tots els actors implicats: ajuntaments, Generalitat i Estat.

D’altra banda, dilluns de la setmana vinent, 2 de juliol, a les sis de la tarda, s’ha convocat a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Esparreguera una reunió oberta amb la ciutadania per explicar tots els detalls. L'alcalde Eduard Rivas es reunirà també en els propers dies amb la nova delegada del Govern Central a Catalunya, Teresa Cunillera.

Autovia A-2