Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 23/07/2021
Traducció automàtica

Carrer Cavallers

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat Dilluns, 30 de juliol de 2018

L’Ajuntament col·labora amb el CECBLL en el projecte “Lideratges femenins al Baix Llobregat. 40 anys de feminisme”

L'origen d'aquest projecte del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat està en el Congrés "El Baix Llobregat a debat" que es va celebrar l’any passat.

Neus Ribas, tècnica del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que "l’objectiu del projecte és conèixer, saber, el protagonisme que han tingut les dones durant aquests darrers 40 anys a la comarca del Baix Llobregat". Amb aquesta finalitat, durant aquest any 2018 s’han portat a terme una sèrie de fòrum i entrevistes dirigides a dones per donar veu a les baixllobregatines i alhora recollir la veu femenina de la comarca del Baix Llobregat com a font primària d'aquesta recerca. La voluntat del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat és aglutinar tota la informació en un informe, en un treball, que no ha existit fins ara i reconèixer el paper de la dona en la comarca durant aquests darrers 40 anys.

El proper pas és crear, amb la col·laboració dels Ajuntaments de la comarca, una base de dades de dones expertes en diferents disciplines i dones destacades que hagin tingut un paper rellevant a través de la història dels 30 municipis del Baix Llobregat. Neus Ribas ha assegurat que "en el cas d’Esparreguera, no pot faltar, per exemple, el nom de Lola Lizaran". La tècnica del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat ha assegurat que l’objectiu d’aquesta base de dades és tenir una eina per lluitar contra la invisibilitat de les dones en molts fòrums, en debats, en xerrades, entre d’altres.

Neus Ribas ha mostrat la seva satisfacció per la col·laboració i el recolzament dels Ajuntaments al llarg d’aquests mesos de vigència del projecte “Lideratges femenins al Baix Llobregat. 40 anys de feminisme”, ha avançat que participaran activament en el 5è Congrés de Dones de la comarca que tindrà lloc el 26 i 27 d’octubre a Castelldefels, i ha anunciat que el proper 13 de setembre organitzaran tallers i xerrades adreçades exclusivament per a dones per acabar de donar forma a aquest projecte “Lideratges femenins al Baix Llobregat. 40 anys de feminisme”.

Durant aquest 2018 s'han fet una sèrie de fòrum i entrevistes dirigides a dones