Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 16/07/2020
Traducció automàtica

Can Paloma i Monestir

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Serveis Socials, TOCC Divendres, 26 d'octubre de 2018

El govern municipal prepara una nova taxa per al transport adaptat

La nova ordenança, que comportaria una rebaixa important dels preus actuals situant la franja més elevada en els 83 euros, es podria votar en el ple de novembre i entrar en vigor al febrer o març de l’any vinent

Els usuaris del Taller Ocupacional de Can Comelles (TOCC) veuran reduïdes les quotes de transport adaptat de manera sensible a partir de l’any vinent si tira endavant la nova proposta d’ordenança que prepara el govern municipal i que introduirà una tarifació social dividida en deu trams. D’aquesta manera es donaria resposta a les queixes que han presentat algunes famílies després que, amb l’aplicació actual de la tarifació social, en alguns casos s’hagués incrementat de manera important el preu.

Des de l’any passat, tots els serveis de transport adaptat s’han integrat dins la mateixa ordenança, que afecta el TOCC, el transport al Centre de Dia de la residència de Can Comelles, el de l’Arc de Sant Martí de Martorell i el transport al centre ocupacional Alba de Molins de Rei.

María Vallejo, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Esparreguera, ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “a cada servei s’aplica una quota, tot i estar integrats tots en la mateixa ordenança. El que sí que hem fet és regularitzar tots els preus, perquè ens vàrem trobar que mentre a la residència hi havia famílies que pagaven més de 200 euros al TOCC el preu era de 47”.

Les famílies del Taller Ocupacional de Can Comelles, però, han recollit signatures contra la pujada del preu i alguns dels usuaris s’han donat de baixa del servei. Demanen que, per calcular la taxa, no es tinguin en compte els ingressos familiars sinó els dels usuaris. Manuel Sánchez i Ana López, familiars d’usuaris del TOCC, han expressat a l’emissora municipal que “en alguns casos, el preu s’ha triplicat, passant de 47 a 140 euros. Ens sembla bé que es donin beneficis a tots els que ho necessitin, però no a costa de les famílies del TOCC”.

És possible que la nova ordenança es porti a votació del ple del mes de novembre si hi ha acord en la comissió informativa i es calcula que podria entrar en vigor al febrer o març de l’any vinent. Segons el projecte que presenta l’Ajuntament, la rebaixa en la taxa serà important: s’introduirà un tram de 0 euros i la franja més elevada serà de 83 euros, front als 140 que actualment paguen alguns usuaris.

Un dels serveis de transport adaptat d'aquesta nova ordenança seria el del TOCC