Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 11/05/2021
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dimarts, 11 de desembre de 2018

Aigües d’Esparreguera confirma que s’està analitzant l’origen de les males olors

La companyia Aigües d’Esparreguera ha informat a l’Ajuntament que en aquests moments s’està estudiant la causa de les males olors i el mal gust de l’aigua dels darrers dies. L’empresa també ha confirmat que l’aigua és perfectament apta per al consum

La companyia Aigües d’Esparreguera Vidal SA, que gestiona el subministrament d’aigua a Esparreguera, ha informat avui que s’estan duent a terme les anàlisis organolèptiques de l’aigua del municipi per tal d’identificar l’origen de les males olors i el mal gust detectats en els darrers dies. La companyia ho ha explicat així en una reunió mantinguda avui a l’Ajuntament amb l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i el regidor coordinador de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Rogeli de la Cruz, i, també, a través d’un comunicat a través de la seva pàgina web.

En el seu comunicat Aigües d’Esparreguera assegura que l’aigua subministrada per la companyia és perfectament apta per al consum, tot i que donades les queixes dels darrers dies relacionades amb la mala olor i el mal gust d’aquesta a hores d’ara s’estan fent noves analítiques per a localitzar-ne els orígens. Entretant, mentre es busquen els motius d’aquesta modificació organolèptica de l’aigua, la companyia assegura que ha substituït el subministrament total amb aigua de La Mina per aigua Ter Llobregat a fi de minimitzar l’impacte entre la població.

Els resultats de les analítiques sobre les característiques organolèptiques de l’aigua (gust, olor i color) es tindran en el decurs dels propers dies, segons han confirmat des de la pròpia companyia d’aigües. Tot i això, les mateixes fonts també asseguren que “cal ser prudent i que de cara a identificar correctament l’origen de les males olors i el mal gust de l’aigua és possible que calgui fer noves proves analítiques durant les properes setmanes”.

Aquest matí l’alcalde Eduard Rivas ha explicat que “un cop detectades les queixes per part de la ciutadania, l’Ajuntament ha requerit informació a la companyia d’aigües, amb qui s’ha mantingut una reunió, i s’ha obtingut el compromís de fer un comunicat per informar la ciutadania”. En relació a la qualitat de l’aigua, l’alcalde Rivas va recordar fa uns dies a través de les xarxes socials que “no és admissible la difusió de rumors que generen confusió i alarma social entre la població", i que "la companyia subministradora passa tots els controls que marca la normativa”.

Per la seva banda, el regidor Rogeli de la Cruz ha manifestat que “en els propers dies es farà un seguiment sobre l’evolució de l’aigua a Esparreguera per a verificar que l’episodi de les males olors no va a més i la companyia d’aigües el tanca definitivament”. Pel moment, mentre es busquen els motius d’aquesta alteració de l’aigua, Aigües d’Esparreguera mantindrà el subministrament via aigua Ter Llobregat i no a través de La Mina.

Font dedicada a Cristòfol Vidal, fundador juntament amb 52 socis més d'Aigües Vidal l'any 1861