Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 15/06/2021
Traducció automàtica

Carrer Cavallers

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dimarts, 18 de desembre de 2018

L’Ajuntament demana a Aigües d’Esparreguera que certifiqui la qualitat de l’aigua

L’Ajuntament ha requerit la certificació de les analítiques realitzades durant tot l’any 2018 i la constància de que l’aigua subministrada ha estat apta per al consum en tot moment, després dels episodis de males olors de les darreres setmanes al municipi

A través d’un decret signat per l’Alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, l’Ajuntament ha sol·licitat la companyia Aigües d’Esparreguera Vidal SA, concessionària del servei públic d’abastament d’aigua al municipi, que certifiqui formalment que l’aigua subministrada ha estat sempre apta per al consum de les persones. Segons aquest requeriment “l’Ajuntament considera necessari exercir la seva potestat de fiscalització i control del servei” arran dels episodis de males olors detectats darrerament. Sobre aquest punt, la companyia d’aigües va emetre un comunicat el passat 11 de desembre afirmant que els controls analítics realitzats havien resultat sanitàriament correctes.

Segons ha informat l’alcalde Eduard Rivas, “el requeriment fet ara a la companyia d’aigües ve motivat perquè la informació subministrada no aclareix l’origen de les males olors ni certifica la qualitat de l’aigua subministrada a Esparreguera durant les darreres setmanes”. L’alcalde d'Esparreguera ha afegit que confia plenament en la companyia Aigües Vidal i està “convençut que l’aigua subministrada ha estat en tot moment apta per al consum i de bona qualitat, però per responsabilitat i per a la tranquil·litat de tothom s’ha sol·licitat la certificació formal que permeti demostrar la qualitat de l’aigua al municipi”.

La certificació requerida a la companyia Aigües d’Esparreguera per part de l’Ajuntament inclou la relació d’analítiques realitzades per a verificar la qualitat de l’aigua, la constància de inexistència de risc per a la salut de les persones, el detall de subministrament d’aigua a través d’Aigües Ter Llobregat, i els protocols d’actuació duts a terme per la companyia durant tot l’exercici 2018. Aquesta informació, tal i com consta al mateix decret de l’Ajuntament, es sol·licita al representant legal de la companyia d’aigües per a que sigui presentada en el termini de 48 hores a través de registre general d’entrada, per tal de garantir la qualitat i bona marxa del servei.

En el comunicat publicat fa uns dies per Aigües d’Esparreguera va explicar que calia fer noves analítiques per a identificar l’origen de les males olors i assegurava que l’aigua subministrada ha estat perfectament apta per al consum. Mentre es busquen els motius de la modificació organolèptica de l’aigua, Aigües Vidal va assegurar que s’ha substituït el subministrament total amb aigua de La Mina pel d’Aigües Ter Llobregat a fi de minimitzar l’impacte entre la població.

L’Ajuntament demana a Aigües d’Esparreguera que certifiqui la qualitat de l’aigua