Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 11/05/2021
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Divendres, 21 de desembre de 2018

L’Ajuntament prohibeix Aigües Vidal que subministri aigua de La Mina d'Esparreguera

Fins a obtenir informe favorable al respecte de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el consistori prohibeix l'ús de l'aigua de La Mina d'Esparreguera i demana a Aigües Vidal que informi la ciutadania de manera més clara

L’Ajuntament d’Esparreguera ha prohibit Aigües Vidal que subministri aigua procedent de La Mina fins a obtenir informe favorable al respecte de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Ho ha fet a través d’un decret d’alcaldia signat aquest migdia en el que també es demana a la companyia d’aigües un estudi sobre l’estat de l’aqüífer de La Mina, i el manteniment d’una informació més clara a la ciutadania arran dels episodis de males olors a l’aigua detectats en les darreres setmanes.

La prohibició de l’Ajuntament a Aigües Vidal de subministrar aigua de La Mina ha coincidit amb les conclusions d'una acta d’inspecció de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que indiquen, amb data de 17 de desembre, que mentre no finalitzi l’estudi que s’està realitzant de l’aigua de La Mina no es podrà subministrar aigua d’aquesta a la població. Per la seva part, Aigües Vidal s’ha expressat avui en els mateixos termes indicant que continua “treballant conjuntament amb el Departament de Salut de la generalitat per a cercar l’origen de l’alteració de l’aigua de La Mina”, segons ha informat avui en un comunicat.

Després de prohibir el subministrament d’aigua de La Mina i comunicar-ho als diferents grups polítics del consistori, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha assegurat aquest matí que “és imprescindible aclarir els orígens de les males olors i mantenir una política d’absoluta transparència sobre l’estat de l’aigua en les darreres setmanes i, per tant, és exigible una permanent comunicació envers la ciutadania sobre aquest tema”. Sobre aquest punt, justament, el decret signat avui insta la companyia d’aigües a “garantir l’adequada i correcta atenció als consumidors i donar informació als usuaris”.

El decret que prohibeix el subministrament d’aigua de La Mina d’Esparreguera és el segon que fa l’Ajuntament en els darrers dies després que a principis de setmana requerís la companyia d’aigües via decret d’alcaldia certificar la qualitat de l’aigua. A hores d’ara l’Àrea de Territori i Sostenibilitat del consistori està analitzant la documentació rebuda per a tenir la certesa que l’aigua subministrada ha estat apta per al consum en tot moment. Com a complement a aquesta documentació, l’Ajuntament ha requerit avui via un nou decret un estudi de caràcter hidrogeològic que certifiqui el comportament i l’estat de l’aqüífer de La Mina.

Font dedicada a Cristòfol Vidal, fundador juntament amb 52 socis més d'Aigües Vidal l'any 1861