Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 11/05/2021
Traducció automàtica

Polígon Can Sedó

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Societat Dijous, 17 de gener de 2019

En marxa una campanya per promoure el civisme i la convivència a Esparreguera

Sota l’eslògan “Estima’t Esparreguera, Suma’t al civisme” s’han distribuït cartells i banderoles amb diferents missatges que demanen la col·laboració ciutadana per aconseguir una vila més neta i cívica i recorden les sancions contemplades per als comportaments incívics més comuns

L’Ajuntament ha posat en marxa una campanya per promoure el civisme entre els veïns i veïnes d’Esparreguera. Sota l’eslògan “Estima’t Esparreguera, Suma’t al civisme” s’han distribuït cartells i banderoles per diferents zones del municipi amb missatges que incideixen ens aquells comportaments que habitualment dificulten la convivència i demanen la col·laboració ciutadana per aconseguir una vila més neta i cívica. El preu total de la campanya ha estat de 3.710 euros.

Els sis missatges que difon la campanya fan referència al respecte pel mobiliari urbà i els espais verds, l’ús correcte de papereres i contenidors, la recollida d’excrements i el respecte pel descans dels veïns. En tots els casos s’ha dissenyat una imatge que ajuda a entendre el missatge, s’hi ha afegit un text que apel·la a la col·laboració dels veïns i veïnes i s’ha anotat la sanció que comporta el mal comportament en cada cas segons les ordenances fiscals vigents.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha subratllat que “la campanya iniciada vol incidir en els aspectes positius del comportament cívic, per això hi ha una crida a estimar-se Esparreguera, una crida que ens interpel·la i ens implica a tots els veïns i veïnes del municipi”. L'alcalde també ha explicat que aquesta iniciativa “vol posar l’accent en els comportaments més comuns que dificulten la convivència o suposen un cost per a la ciutadania i, per això, la mateixa campanya recorda quines són les sancions econòmiques previstes en les ordenances per als diferents comportaments incívics”.

Per difondre els missatges s’han col·locat un total de 58 parelles de banderoles a doble cara i 54 unitats de cartells de format més reduït en diferents zones concorregudes del municipi perquè siguin visibles tant per a vianants com per a vehicles. Així s’han instal·lat banderoles i cartells a les rotondes d’entrada a Esparreguera, tant la sud, com la nord i la rotonda de la Plana; a les entrades de Can Rial i Mas d’en Gall; a les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon i als principals carrers i places del centre de la vila.

Els cartells i banderoles de la campanya de civisme es mantindran fins al 15 d’abril, data en que és previst que es retirin. Un cop retirats, l’Ajuntament podrà quedar-se’ls per a utilitzar-los per a properes campanyes.

L'eslògan de la campanya és “Estima’t Esparreguera, Suma’t al civisme”