Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

La Passió

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient, Protecció Civil Divendres, 1 de febrer de 2019

Esparreguera disposa d’una nova pala llevaneus

La nova pala llevaneus adquirida per l’Ajuntament s’acoblarà a un dels vehicles tot terreny de l’ADF d’Esparreguera i permetrà accedir als carrers més estrets del municipi per a fer tasques de neteja de la via en cas de nevades

Esparreguera disposa d’una nova pala llevaneus per poder retirar la neu de tots els carrers de la vila en cas de nevada. Es tracta d’una pala que s’acobla al vehicle tot terreny de l’ADF i que permet accedir als carrers més estrets del municipi, que fins ara s’havien de netejar manualment. La pala ha tingut un cost de 5.904 euros i forma part de les inversions que l’Ajuntament ha fet en els darrers anys per a modernitzar i actualitzar les eines de Protecció Civil.

Per actuar en cas de nevada, el municipi comptava fins ara amb una pala llevaneus de 2,4 metres d’amplada que es podia acoblar al tractor de la brigada municipal i una altra pala de 2,6 metres d’amplada per al camió IPV de l’ADF, que s’utilitza per a netejar de neu les carreteres i els accessos al municipi i als barris de Can Rial i Mas d’en Gall. La nova pala que ha adquirit l’Ajuntament d’Esparreguera és un model Miodel Tourcross Simple de 2,1 metres d’amplada que es pot acoblar al vehicle pickup tot terreny que té l’ADF, que serà qui farà ús de la llevaneus a través d’un conveni subscrit amb el consistori.

L’Ajuntament ha previst una assegurança complementària de 1.800 euros/anuals per al vehicle de l’ADF on s’acoblarà la pala llevaneus, que donarà cobertura a les activitats que l’agrupació realitzi més enllà de l’extinció d’incendis i el serveis de manteniment de la via pública, que ja estan coberts per l’assegurança que la Generalitat té per a les ADFs. Abans de poder començar a fer servir la pala, el braç que suporta i permet maniobrar amb aquesta passarà en les properes setmanes un procés d’homologació.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, explica que “hem anat actualitzant i modernitzant les eines que necessita Protecció Civil per estar preparats en cas d’emergències”. En aquest sentit, ha subratllat que “la nova pala llevaneus ens permetrà millorar la prestació del servei de la neteja viària de neu, ja que podrà accedir a tots els carrers del municipi, fins i tot els més estrets”. El consistori està a l’espera que arribi la documentació tècnica de la pala des de Madrid per poder passar la ITV i deixar-la a punt per a fer-la servir en cas de necessitat.

La nova pala llevaneus adquirida per l’Ajuntament s’acobla a un dels vehicles tot terreny de l’ADF d’Esparreguera