Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Policia Local Dimarts, 12 de març de 2019

Els fets delictius augmenten un 2,13% a Esparreguera durant el 2018

A la Junta de Seguretat Local, celebrada ahir, els cossos policials van detallar que del total de fets denunciats un 78% han estat per delictes contra el patrimoni, un 14% delictes contra les persones i un 4% delictes contra la seguretat del trànsit

Durant el 2018 a Esparreguera s’han denunciat 960 fets delictius, un 2,13% més que l’any anterior. Així es desprèn de les dades recollides per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra presentades a la Junta de Seguretat Local, que es va celebrar ahir a la tarda a Can Pasqual. Del total de fets denunciats un 78% han estat per delictes contra el patrimoni, un 14% delictes contra les persones i un 4% delictes contra la seguretat del trànsit. L’índex de resolució dels fets delictius ha estat del 32,55%, lleugerament inferior als fets resolts el 2017, que van ser el 38,8%.

L’inspector en cap de Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Martorell, Òscar Carreras, va apuntar que “la mitjana de resolució del cos de Mossos d’Esquadra a Catalunya és del voltant del 26%, així que, tot i que hagi disminuït una mica, és un índex de resolució molt elevat”. Els robatoris amb força a l’interior de vehicles constitueix la tipologia delictiva que més augmenta, triplicant-se al 2018 respecte al 2017. Mentre que els fets denunciats per violència masclista s’han reduït en més del 50% i els robatoris amb força a domicilis han baixat més d’un 37%, passant de 62 robatoris el 2017 a 39 el 2018. Pel que fa a la localització, al Centre del poble s’han produït el 45% del fets delictius denunciats durant el 2018, tot i que han disminuït un 10% respecte a l’any anterior. Els barris en que més han incrementat les denúncies han estat el Barri Font i Can Comelles, i a on més s’han reduït, a La Plana. A Can Rial i Mas d’en Gall s’han mantingut pràcticament estables respecte a l’any anterior.

Durant el 2018 s’han fet un total de 89 detencions al municipi, sense tenir en compte les ordres judicials. En relació al perfil de les persones detingudes, el 91% són homes i el 70% tenen nacionalitat espanyola. L’inspector en cap de Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Martorell va voler posar en valor la tasca de la Policia Local: “Voldria constatar que del total de fet coneguts durant el 2018, el 58% els instrueix la Policia Local d’Esparreguera, que també ha efectuat el 45% de les detencions”.

A nivell de seguretat ciutadana, l’inspector en cap de la Policia Local d’Esparreguera, Josep Sànchez, va destacar que “malgrat l’increment de l’activitat delinqüencial en un del 2,13%, si observem l’evolució dels últims 10 anys, veurem que la mitjana està en 1037 fets anuals, cosa que ens situa per sota la mitjana”. En aquets sentit, també va apuntar que, si comparem territorialment els fets denunciats per cada 1000 habitants, a Esparreguera la ratio és de 43,6 fets, mentre que a Catalunya aquesta se situa en 63,3.

Durant l’any 2018 el Servei de la Policia Local d’Esparreguera ha rebut un total de 18.327 trucades telefòniques i ha efectuat 12.386 serveis i/o actuacions. Entre ells, ha imposat 64 denúncies per infraccions a l’Ordenança Municipal de Tinença d’Animals i ha requerit la recollida de gossos i gats abandonats en 119 ocasions. L’activitat disciplinaria en tasques de Civisme i Convivència ha comportat la imposició de 43 denúncies per infraccions a l’Ordenança de Civisme i Convivència. També ha fet 40 denuncies administratives per la tinença o el consum de drogues i d’armes a la via pública durant el 2018. En referència a les dades de policia de trànsit, es van registrar 113 accidents de trànsit, un increment del 13% respecte el 2017.

Per la seva banda, el comissari de la Policia Nacional de Cornellà i el Baix Llobregat, Emiliano Rubio, va explicar que el cos ja ha obert una comissaria a Cornellà, capaç de gestionar totes les tramitacions dels ciutadans d’Esparreguera per evitar els desplaçaments a Barcelona. I el capità de la Companyia de la Guàrdia Civil de Vilanova i la Geltrú, José Antonio López Oliva, va destacar que Esparreguera compta amb 769 armes amb llicència.

La Junta de Seguretat Local va estar presidida per l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i per l’adjunt en cap de l’oficina del Delegat del Govern, Martí Rovira, que va felicitar el municipi per la reducció en el nombre de robatoris a domicilis i va destacar el fet que la junta fos oberta a la ciutadania “cosa no massa habitual en la majoria de poblacions”.

L'inspector en cap de la Policia Local d’Esparreguera, Josep Sànchez, va presentar les dades d'activitat del cos