Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 11/05/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Dimecres, 22 de maig de 2019

Esparreguera comptarà el curs que ve amb un nou programa de formació per a joves

El Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar de Muntatge i Manteniment d’Equips Informàtics està adreçat a nois i noies d’entre 16 i 21 anys que no tenen l'ESO. El curs té com a centre de referència l’IES El Cairat on, fins aquest divendres, es pot formalitzar la preinscripció

Esparreguera comptarà el curs 2019-2020 amb un nou Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar de Muntatge i Manteniment d’Equips Informàtics, pensat per a nois i noies que no han pogut treure’s el títol de l’ESO. Aquesta nova oferta formativa tindrà com a centre de referència l’IES El Cairat, però el curs s’impartirà a les instal·lacions municipals de Cal Trempat. El període de preinscripció finalitza aquest divendres 24 de maig i les sol·licituds per cursar aquest PFI, que té una oferta de 17 places, s’han de formalitzar al mateix institut.

Els programes de formació i inserció, que són voluntaris i duren un curs acadèmic, estan pensats per a joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap acció formativa. L’objectiu dels PFI és proporcionar-los, d’una banda, la possibilitat de tornar al sistema educatiu, a través de la formació professional, i de l’altra, l’aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball. Per poder oferir aquesta formació el Departament d’Ensenyament dotarà el curs amb dos formadors i l’Ajuntament cedirà els espais de la primera planta de Cal Trempat per impartir-lo.

El regidor d’Educació, Antonio Ferre, ha explicat en declaracions a l'emissora municipal que “Esparreguera fa anys que reivindica tenir formació professional al municipi. Havíem demanat cicles formatius però, a part d’això, hi havia la possibilitat d’implementar també un curs d’aquestes característiques i, després d’anys de treball amb la Generalitat, s’ha arribat a un acord per iniciar el PFI”. Per la seva banda, el membre de la Coordinadora d’AMPAs d’Escoles Públiques d’Esparreguera (CAEPE), Miquel Martínez, ha assegurat en una entrevista a Ràdio Esparreguera que la introducció d’aquest programa formatiu és una “demanda històrica de la comunitat educativa d’Esparreguera” i ha subratllat que espera que aquest PFI només sigui l’inici de molts més que puguin complementar l’oferta formativa actual del municipi.

En referència a la possibilitat que Esparreguera tingui oferta de cicles formatius, el regidor d’Educació ha avançat que el departament d’Ensenyament ha manifestat la intenció d’oferir cicles a Abrera, coincidint amb l’ampliació de l’institut del municipi. Tot i això, no tanca la porta a que també es puguin oferir a Esparreguera i considera que “el Programa de Formació i Inserció que començarà el curs vinent és la porta que obre l’arribada dels cicles formatius a la vila”. Des de la CAEPE asseguren que “seguirem insistint perquè Esparreguera també en tingui i que entre les dues poblacions es puguin complementar les formacions i el territori disposi d’una oferta ben variada perquè els alumnes puguin escollir”.

Posem-ho en marxa
La comissió “Posem-ho en marxa” del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) està treballant per buscar formes de reduir l’abandonament escolar prematur i reforçar la continuïtat dels estudis després de l’ESO, amb orientació i informació a les persones joves i familiars. En la darrera comissió van generar sinèrgies amb els participants del Projecte Singulars que està duent a terme el departament de Treball i Formació. Es tracta d’una iniciativa per reforçar les competències professionals de les persones joves desocupades i no integrades en el sistema d’educació o formació, mitjançant mesures de suport a l’activació, de millora de l’ocupabilitat, de foment de l’emprenedoria i de suport a la contractació.

Aquesta nova oferta formativa tindrà com a centre de referència l’IES El Cairat