Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/01/2021
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Dissabte, 15 de juny de 2019

Eduard Rivas, reelegit alcalde d’Esparreguera en la sessió constitutiva de l'Ajuntament

Eduard Rivas repetirà mandat després d’obtenir el suport de la majoria absoluta dels regidors i regidores en la sessió constitutiva de l’Ajuntament. En el mateix acte, han pres possessió del càrrec els 21 representants de la ciutadania d'Esparreguera per als propers quatre anys

Eduard Rivas serà l’alcalde d’Esparreguera durant els propers 4 anys després de ser investit aquest migdia en la sessió constitutiva de l’Ajuntament. Rivas ha estat reelegit com alcalde amb els 9 vots dels regidors i regidores del PSC i 2 vots d’Esparreguera en Comú. Els representants d’Esquerra Republicana, CUP, Ciutadans i Junts per Esparreguera han emès el seu vot en blanc, mentre que Esparreguera 2031 ha donat suport al seu candidat, Manel Roca.

L’elecció de l’alcalde d’Esparreguera ha tingut lloc en una sessió plenària en la que han pres possessió del càrrec els 21 regidors i regidores de la corporació. La sessió ha estat presidida per la mesa d’edat, integrada per Manel Roca, com a regidor de més edat, i Nabila Belghanou, com a regidora més jove, acompanyats del secretari de l’Ajuntament, Francesc Fernàndez. Aquests han comprovat les credencials presentades per part de tots els i les representants electes i, a continuació, aquests, en acte solemne, han pres possessió del càrrec formulant l’acatament a la Constitució espanyola i a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

De cara a l’elecció de l’alcaldia s’han presentat 2 candidatures: Eduard Rivas per part del PSC, i Manel Roca, representant d’Esparreguera 2031. Acte seguit s’ha produït la votació de tots els regidors i regidores amb un resultat que ha representat la reelecció com alcalde per Eduard Rivas: 11 vots a favor, 8 en blanc i 2 vots a favor de la candidatura de Manel Roca. D’aquesta manera, i gràcies al suport d’Esparreguera en Comú, Eduard Rivas ha estat proclamat alcalde d’Esparreguera per majoria absoluta dels vots dels regidors i regidores, i no ha calgut recórrer a fer la proclamació de l’alcaldia per al cap llista de la força més votada, que en aquest cas també hagués estat el propi Eduard Rivas.

Finalment ha estat el torn dels diferents portaveus dels grups municipals, que han explicat el sentit del seu vot en l’elecció de l’alcaldia i han valorat la reelecció d’Eduard Rivas. Jordi Mestres, portaveu de Junts per Esparreguera ha justificat el seu vot en blanc atenent a que “el resultat ha estat clar pel que fa al suport de la ciutadania al PSC” i ha assegurat que farà “oposició constructiva però contundent per respectar votants de Junts per Esparreguera”. Per la seva banda, Manel Roca, portaveu d’Esparreguera 2031 ha fet una “crida a la responsabilitat dels que han de governar i també dels que estaran a l’oposició” destacant “el paper rellevant que han de portar a terme durant el mandat tots els empleats municipals”.

El cap de llista i portaveu d’Esparreguera en Comú, Emmanuel Ortí ha dedicat les seves paraules a felicitar l’alcalde reelegit i a confirmar el vot favorable de la seva formació tot subratllant la trajectòria duta a terme en la coalició de govern del passat mandat i deixant entreveure un nou acord de govern per als propers quatre anys. Altrament, Josep María González, portaveu de Ciutadans, ha dedicat les seves paraules a manifestar que des de la seva formació “faran política constructiva, amb propostes i la recerca d’acords” tot afirmant que “no deixarem de ser crítics, ara amb més contundència, tenint en compte que la responsabilitat del PSC és més gran en el nou mandat”.

Raquel Montoya, portaveu de la CUP, ha manifestat que “no abandonarem mai i seguirem persistint, entenent que la política no és una professió sinó una eina per aconseguir millores per a la ciutadania”. Montoya ha justificat el seu vot en blanc en la investidura “per respecte i responsabilitat envers les persones que ens han votat”. Per la seva banda, Alfons Puche, portaveu d’Esquerra Republicana ha explicat que d’acord amb la militància del seu partit s’havia pres la decisió de “no presentar candidatura a l’elecció com alcalde, votar en blanc la investidura per a facilitar la presa de possessió del nou alcalde, i no formar part de cap acord de govern per als propers quatre anys”.

Daniel Farriols, portaveu del grup municipal del PSC ha expressat que com a partit de govern “estem oberts a buscar qualsevol fórmula d’entesa” tot afirmant que “a dia d’avui encara no tenim cap pacte tancat i estem oberts al diàleg". Finalment ha estat el torn del reelegit alcalde Eduard Rivas, qui ha resumit les prioritats del nou mandat al voltant del govern obert amb la realització d’un nou Pla d’Actuació Municipal (PAM), el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) com a eina urbanística i de promoció econòmica, la millora de la via pública, la gestió del patrimoni, la millora dels equipaments esportius, la política cultural i l’atenció a les persones i el benestar social.

Eduard Rivas ha resumit la intenció del nou govern amb les paraules “som i serem un sol poble” subratllant que “no volem que s’etiqueti ningú i no volem que ningú es quedi enrere”. El reelegit alcalde d’Esparreguera ha anunciat que el proper dijous 20 de juny es durà a terme el ple d’organització de l’Ajuntament en el que es definirà el règim econòmic per als representants i els grups polítics municipals, la periodicitat del Ple Ordinari i la Junta de Govern Local, així com la denominació, composició i funcionament de les comissions informatives.

Abans del ple de constitució del proper dijous, el Eduard Rivas signarà el decret de cartipàs, pel qual quedaran fixades les noves àrees de govern, els membres de la Junta de Govern Local, les tinències d’alcaldia i les responsabilitats polítiques (regidories) per al nou mandat. Al voltant d’això, precisament, Rivas ha avançat que està dissenyant un govern amb diferents dimensions: l'organització clàssica d'àrees i regidories d’una banda, l'impuls de projectes prioritaris per una altra i, paral•lelament l'acció concentrada en els barris d’Esparreguera.

Eduard Rivas, reelegit alcalde d'Esparreguera per al mandat 2019-2013