Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 11/05/2021
Traducció automàtica

Can Comelles

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Divendres, 19 de juliol de 2019

Aigües Vidal ja pot tornar a subministrar aigua de La Mina d’Esparreguera

L’Ajuntament ha aixecat la prohibició al considerar que l’aigua de La Mina és apta per al consum humà en virtut de l’informe de l’Agència Catalana de l’Aigua i de les analítiques efectuades pel mateix organisme i per l’Agència de la Salut Pública

L’empresa concessionària del servei públic d’abastament d’aigua al municipi d’Esparreguera, Aigües Vidal, ja està autoritzada per a tornar a subministrar aigua de La Mina. Així ho ha notificat l’alcalde de la vila, Eduard Rivas, a través d’un decret signat aquesta setmana per aixecar-ne la prohibició, vigent des del 21 de desembre de l’any passat arran dels episodis de males olors. Ara l’estudi sol·licitat a l’Agència Catalana de l’Aigua i a l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha conclòs que l’aigua de La Mina és apta per a ser dedicada al consum humà.

Aigües Vidal també ha aportat l’estudi-memòria, de caràcter hidrogeològic, demanat pel consistori, on es certifica la informació necessària per tal de conèixer el comportament i l’estat de l’aqüífer de La Mina, fent constar, entre d’altres paràmetres, el seu traçat, profunditat, la indicació de les mesures de protecció en els punts de l’aqüífer no subterranis i d’accés públic i un estudi de la qualitat de l’aigua provinent de l’aqüífer en punts estratègics de la seva estructura. La concessionària ha lliurat tota la documentació el dia 1 de juliol, segons es desprèn de l'informe de l'enginyer municipal que conclou que la companyia d'aigües ha donat cumpliment al requeriment fet per l'Ajuntament el desembre passat.

El decret signat aquesta setmana per l’alcalde també insta a l’empresa a retirar els rètols informatius col·locats a les Quinze Fonts que indicaven que es tractava d’aigua sense garanties sanitàries, atès que s’hi aboca l’aigua procedent de La Mina. A més, recorda a Aigües Vidal que té l’obligació de “garantir l’adequada i correcta atenció a consumidors i usuaris del servei públic i donar informació als usuaris de les incidències”, tal com s’indica en la clàusula 7 del Plec de clàusules administratives del contracte de concessió del servei públic municipal d’abastament i distribució d’aigua potable al terme municipal d'Esparreguera, signat el 14 de juny de 2007.

Aigües Vidal té la concessió del servei públic d’abastament d’aigua a Esparreguera