Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 11/05/2021
Traducció automàtica

Carrer Cavallers

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Dilluns, 22 de juliol de 2019

L’alcalde d’Esparreguera, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Llobregat

El regidor esparreguerí Josep Maria González repeteix com a conseller i portaveu del grup de Ciutadans en aquest ens, que durant la legislatura 2019-2023 estarà governat pel Partit Socialista de Catalunya, En Comú Guanyem i Junts per Catalunya

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha estat escollit nou vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Llobregat. En el ple de constitució d’aquest òrgan, que es va celebrar divendres a la seu del Consell Comarcal, van prendre possessió els càrrecs electes de la novena legislatura, 2019-2023, que estarà presidida per l’alcaldessa socialista de Vallirana, Eva M. Martínez. El nou govern comarcal compta amb el suport dels grups del Partit Socialista de Catalunya (PSC), En Comú Guanyem (ECG) i Junts per Catalunya (JxCAT). La representació esparreguerina en aquest ens es completa amb el regidor Josep Maria González, que repeteix com a conseller i portaveu del grup comarcal de Ciutadans (Cs).

El Consell Comarcal és un òrgan d’elecció indirecta, ja que la seva composició es concreta a partir dels resultats de les eleccions municipals. El del Baix Llobregat està format per 39 representants i la seva composició actual, després dels comicis del 26 de maig, és de 16 consellers del PSC, 9 d’ERC, 5 d’ECG, 5 de Cs i 4 de JxCAT. Socialistes, comuns i Junts repeteixen coalició, després de signar, a principis de juliol, el Pacte de Govern per a la novena legislatura. El nou vicepresident primer del Consell Comarcal i alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, ha subratllat, en declaracions l'emissora municipal, que “és un òrgan deliberatiu i polític, per crear consensos i fer aliances de caire comarcal, perquè hi ha molt més que ens uneix que no pas que ens separa. Més enllà de qui forma el govern, que és un acord molt ampli, es tracta de buscar sinèrgies i sortides als reptes comarcals, de fomentar el diàleg i la cohesió del territori”.

L’alcalde també ha assegurat que “serà bo per a Esparreguera que puguem tenir presència, més enllà d’altres companys d’altres partits, per tal de tenir incidència comarcal i, sobretot, tenir-la en qüestions que ens afectin a nivell municipal i que s’hagin de dirimir al Consell Comarcal”, com per exemple el servei de transport escolar, que és competència d’aquest ens. Eduard Rivas ha explicat que el seu càrrec serà “més polític que operatiu, perquè la meva funció serà coordinar-me amb la presidència, cohesionar i coordinar el govern i també mantenir les relacions amb els grups que estan a l’oposició”.

Entre els grups comarcals que formen l’oposició hi figura Cs, en el qual repeteix com a conseller i també com a portaveu de grup, l’esparreguerí Josep Maria González, que ha afirmat que “el Consell Comarcal és un òrgan prescindible perquè té poques competències i aquestes podrien ser assumides per altres òrgans, com la Diputació de Barcelona o l’Àrea Metropolitana”. Josep Maria González també ha criticat el pacte de govern perquè “no era necessari, amb els consellers de PSC i ECG, o fins i tot amb els de Cs, ja era suficient i no calia pactar amb JxCAT”.

Els nous consellers i conselleres en el ple de constitució celebrat divendres. Foto: Consell Comarcal del Baix Llobregat