Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 23/07/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Ràdio Esparreguera, Urbanisme Dimarts, 27 d'agost de 2019

L’Escorxador tindrà en breu nous conveni i contracte d’ús privatiu

L’Ajuntament treballarà en un nou conveni amb la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d’Esparreguera, la Fede, aquesta tardor per a l'ús de l'Escorxador. El regidor de Cultura, Juan Jurado, ho ha confirmat avui, l'endemà de l'inici de la tercera fase de les obres de millora d'aquest equipament

La regidoria de Cultura i la Federació d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d'Esparreguera començaran a treballar de manera imminent en la redacció d’un nou contracte d’ús privatiu de l’edifici de l’antic Escorxador, que ha esgotat els seus quatre anys de vigència i que està en període de pròrroga fins al proper 26 de novembre. Al mateix temps, també s’ha d’articular un nou conveni entre l’entitat i l’Ajuntament.

En declaracions a Ràdio Esparreguera, el regidor de Cultura, Juan Jurado, ha assegurat que la renovació del conveni amb la Fede “és una extraordinària oportunitat per seure, parlar i corregir les disfuncions que hi hagi hagut durant els anys de vigència”. Jurado ha explicat que un cop esgotats el conveni actual amb la Fede i el contracte d'ús de l'Escorxador ara cal obrir-ne de nous i que “la meva intenció no és canviar substancialment cap dels dos documents. El conveni està molt ben redactat i contempla gairebé totes les casuístiques que ens puguem trobar”.

Ara bé, el regidor de Cultura ha manifestat la intenció de posar en marxa la Comissió de Seguiment que ja estava contemplada en l’actual conveni i que mai ha arribat a funcionar. Per Jurado, hauria de servir, per exemple, “per coordinar-se en qüestions de manteniment de l’edifici o d’activitats que s’hi fan. Seria un espai de diàleg entre l’Ajuntament i la Federació”. Al setembre es produiran les primeres reunions per posar fil a l’agulla als dos documents, ja que a finals de novembre haurien d’estar llestos per entrar en vigor.

Segons Jurado, la Secretaria i els Serveis Jurídics Municipals han expressat la conveniència de treure a concurs l’ús privatiu de l’Escorxador, ja que és un edifici de propietat municipal, de manera que poguessin presentar-se altres entitats interessades. Però el regidor de Cultura esgrimeix “un precepte legal que evita convocar un procés concursal quan l’Ajuntament considera que, pel gruix d’activitats que porten a terme, per la seva vocació pública i per l’aportació al panorama cultural d’Esparreguera, és de gran interès que les entitats de La Fede continuïn en aquest espai”. Per argumentar-ho, ha demanat a la Federació que elabori una memòria amb totes les activitats que ha dut a terme durant els darrers quatre anys, un document que segons el president de la Fede, Joan Tejedor, ja està pràcticament enllestit i serà lliurat en les properes setmanes.

Obres de millora

D’altra banda, com estava previst, aquest dilluns a la tarda van començar les obres de la tercera fase de millora de l’antic escorxador, que completaran les actuacions que ja es varen dur a terme l’hivern passat, amb el canvi de teulada i la construcció de lavabos i dutxes. Tenen un termini de tres mesos i un pressupost d’adjudicació de 45.100 euros.

Les obres afecten tant la nau central com el pati i les dependències auxiliars. Aquesta és la darrera intervenció inclosa en la fase zero del projecte de millora de l’equipament. La fase 1, que contempla una rehabilitació integral de l’antic Escorxador i la Casa de la Guarda, ja està en procés de redacció.

Imatge de l'antic Escorxador, seu de les cinc entitats que integren La Fede