Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 23/07/2021
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política, Ràdio Esparreguera Divendres, 30 d'agost de 2019

El regidor Francisco Aguilar abandona Ciutadans i serà regidor no adscrit

El número 2 de la llista electoral de Ciutadans a les darreres eleccions municipals ha deixat el partit i seguirà com a regidor no adscrit durant la legislatura que acaba de començar. Des del partit lamenten que mantingui l’acta de regidor mentre que des de l’Ajuntament s’estudien les conseqüències d’aquest moviment a nivell de composició dels òrgans col·legiats

El regidor Francisco Aguilar ha comunicat la seva decisió de deixar el partit de Ciutadans i convertir-se en regidor no adscrit per al mandat que tot just acaba de començar. Francisco Aguilar va ser regidor de Ciutadans durant el mandat anterior i es va presentar a les eleccions municipals del passat 26 de maig per aquest partit, ocupant el número dos de la llista, la mateixa posició que quatre anys abans. La decisió de Francisco Aguilar deixa el grup municipal de Ciutadans amb només un regidor, Josep maria González i, a banda del que suposa pel que fa a pèrdua de presència dins de l’arc municipal, també té efectes econòmics en les aportacions que rep el grup en concepte de representats electes.

El regidor Aguilar ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera que ha pres aquesta decisió “per diferents motius, encara que el principal és la deriva política del partit, que ha passat de ser un partit centrista a convertir-se en una formació totalment de dretes”. Aguilar reconeix que els resultats electorals, inferiors a les seves expectatives, també han tingut a veure en la seva decisió. Ciutadans va obtenir, el passat 26 de maig, uns resultats pràcticament iguals als de les eleccions de 2015: va perdre 20 vots i en va obtenir 888, el 8,82% del total de paperetes vàlides emeses, mantenint els mateixos dos regidors que ja tenia.

El secretari de Comunicació de Ciutadans a Esparreguera, Jordi Villegas, ha lamentat la marxa del regidor Francisco Aguilar, com també el fet que no deixi la seva acta de regidor. Villegas afirma que tots els membres de les llistes electorals de Ciutadans signen un codi ètic en aquest sentit, que ara Aguilar no estaria respectant. Jordi Villegas considera unilateral la decisió d’Aguilar “ja que no s’ha comunicat a cap membre de la Junta, tret del coordinador i portaveu municipal, Josep Maria González” i, al mateix temps, ha lamentat les maneres i el moment en què s’ha produït.

Francisco Aguilar ha dit que no deixa la seva acta de regidor perquè vol continuar fent política municipal, posant l’accent en qüestions com les barreres arquitectòniques. Considera que una part dels vots que Ciutadans va obtenir a les eleccions municipals el legitimen per continuar com a regidor no adscrit. Per la seva part, el secretari de Comunicació de Ciutadans també ha manifestat que “per arribar a ser regidor, Aguilar s’ha beneficiat dels recursos que va aportar el partit durant la campanya electoral” i que, per aquest motiu, la seva marxa del partit hauria d’anar acompanyada de la renúncia a l’acta de regidor.

Després de la decisió del regidor Francisco Aguilar d’abandonar el grup municipal de Ciutadans i constituir-se com a regidor no adscrit, des de la Secretaria i els Serveis Jurídics de l’Ajuntament s’estan estudiant les conseqüències d’aquest moviment a nivell de composició dels òrgans col·legiats; és a dir, si com a regidor no adscrit Francisco Aguilar té dret a assistir a les comissions informatives i a la Junta de Portaveus i, en cas afirmatiu, quin és el règim econòmic que se’n deriva per la seva participació en aquestes. El que sí que és segur és que Francisco Aguilar intervindrà en el Ple amb torn de paraula i vot propi, de la mateixa manera que la resta de grups municipals.

Imatge del Ple de Constitució de l'Ajuntament, del passat mes de juny