Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 23/07/2021
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública, Serveis Socials, Urbanisme Dimarts, 3 de setembre de 2019

L’Ajuntament requereix la clausura de l’edifici incendiat del Camí Ral

Després de patir el segon incendi de l’estiu, l’Ajuntament insta la SAREB, propietària de l’edifici, que tanqui totalment l’accés a aquest bloc de pisos. Entretant, la finca ha estat precintada provisionalment amb avís de sanció si s’incompleix la prohibició d’accedir-hi

A través d’un decret d’alcaldia l'Ajuntament d'Esparreguera ha requerit la clausura de l’edifici del Camí Ral a la SAREB, propietària de la finca, després que ahir patís el segon incendi en les darreres setmanes. L’edifici ha estat precintat de manera provisional amb avís de sancions si no es respecta la prohibició d’accedir-hi. Els tràmits iniciats per l’Ajuntament amb la propietat de l’edifici preveuen l’execució subsidiària de la clausura de la finca si fos necessari.

La policia científica dels Mossos d’Esquadra investiga les causes de l’incendi, declarat ahir a dos quarts de vuit de la tarda i que va afectar diverses plantes de l’edifici. Les úniques dues persones que es trobaven a la finca en el moment del foc i que varen ser traslladades a l’hospital de Martorell per inhalació de fums, es troben en bon estat. Els serveis tècnics municipals i els bombers han revisat avui l’estructura del bloc de pisos. L’edifici, que estava ocupat, resta desallotjat i en espera d’autoritzar l’entrada per recuperar pertinences abans de la seva clausura definitiva.

L’incendi declarat a la mateixa finca el passat 26 de juliol va afectar sobretot un dels pisos. El d’ahir, en canvi, va afectar diverses plantes i per a la seva extinció s’hi van desplaçar 9 dotacions de bombers, 2 dels Mossos d’Esquadra i una de la policia local, a banda de tres ambulàncies. L’avinguda Francesc Marimon, entre el carrer de Tíjola i la carretera de Piera, va restar tallada fins que va acabar tot el dispositiu. L’Ajuntament d’Esparreguera va oferir ahir una reubicació temporal a les persones afectades, que varen rebutjar l’ajut.

L’alcade d’Esparreguera, Eduard Rivas, va ser present ahir al lloc dels fets i va lamentar “la reincidència de l’incendi en la mateixa finca i el risc per a la salut de les persones que impliquen aquest tipus de situacions". Rivas va transmetre que “tot i el risc social, de salut pública i urbanístic que impliquen aquestes situacions, aquestes són difícilment evitables donats els escassos mecanismes dels que disposa l’administració per actuar-hi legalment en contra” però que “tot i això, des de l’Ajuntament es requerirà la clausura definitiva d’aquest edifici”.

L’edifici incendiat és un bloc de pisos amb 6 habitatges, dels quals 3 estaven ocupats. A la finca, segons ha explicat el regidor de Serveis Socials Bàsics, Emmanuel Ortí, hi vivien regularment 4 persones tot i que l’edifici registrava un trànsit constant de persones. Cap dels habitants d’aquest bloc de pisos no està empadronat a Esparreguera ni és usuari dels serveis socials.

L'edifici indenciat del Camí Ral ha estat precintat provisionalment a l'espera de la seva clausura definitiva.