Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 23/07/2021
Traducció automàtica

Vista des de MDG

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística Dimecres, 4 de setembre de 2019

L'Oficina de Català incrementa l'oferta formativa per a aquest curs

El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix 6 cursos, que es distribueixen en horari de matí, tarda o vespre, la majoria dedicats a aprendre i millorar la llengua oral. Les inscripcions s’han de formalitzar a partir del 12 de setembre a Can Pasqual

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) incrementa enguany l’oferta formativa fins a un total de 6 cursos, cinc dels quals estan destinats a millorar la llengua parlada. Així hi haurà dos grups d’Inicial i dos de Bàsic, que es faran en diferents horaris, i un d’Elemental. A més, també hi ha un curs dedicat a millorar la llengua escrita, el de Suficiència, que equival al nivell C1. Les inscripcions es poden realitzar del 12 al 27 de setembre a Can Pasqual.

La responsable de l'Oficina de Català d’Esparreguera, Maria Romero, explica que “oferim més cursos que mai i la majoria els destinem a la llengua parlada. És una directriu que ens ve de la Generalitat per a combatre, en certa manera, el desconeixement del català oral de tota la nova immigració”. S’oferiran així dos cursos d’Inicial, una formació per a persones no alfabetitzades o no alfabetitzades en llengües romàniques que han de començar de zero, un dels quals està centrat en un nou mètode només en suport audiovisual. També hi haurà dos cursos de Bàsic “per a gent que sí que està alfabetitzada en alguna llengua romànica, que pot entendre o no el català, però que no s’atreveix a parlar o per a aquelles que ni l’entenen ni el parlen. I, en tercer lloc, hi ha l’Elemental per la gent que ja el parla i vol millorar-ne l’expressió formal i la fluïdesa. Maria Romero apunta que “es tracta que en aquets període la gent agafi prou fluïdesa i seguretat per a fer que la llengua catalana sigui una llengua més de la seva vida i la pugui parlar en qualsevol situació, fins i tot formal i professional”.

De cursos centrats a millorar la llengua escrita, només s’oferirà el de Suficiència, que equival al nivell C1. L’alumnat que vulgui cursar l’Intermedi (nivell B2) té l'opció de fer-lo a Olesa de Montserrat, població amb la qual s’ha arribat a un acord per a poder mantenir la mateixa oferta de cursos escrits que hi havia fins ara. D’aquesta manera, també els olesans i olesanes que vulguin optar al C1 podran cursar-lo a Esparreguera.

Tots els cursos tenen 25 places, comencen a l’octubre i es divideixen en trimestres de 45 hores. La responsable de l'Oficina de Català d’Esparreguera explica que “cadascun d’aquests trimestres té un certificat, cosa que facilita que si t’has de traslladar a una altra ciutat ja tens l’expedient tancat d'aquesta part del curs i també permet que si una persona no cursa el primer trimestre, però té prou nivell per incorporar-se al segon o al tercer, té via per a fer-ho perquè hi ha inscripció cada tres mesos. Tot i això, cal tenir en compte que el títol oficial només s’obté si s’arriba al tercer trimestre i s'aprova l'examen final”.

Les inscripcions es poden fer entre el 12 i el 27 de setembre a l’Oficina de Català, ubicada a la primera planta de Can Pasqual, al carrer dels Cavallers 26, de dilluns a divendres de 10 a 1 del migdia i dilluns i dimecres de 5 a 8 de la tarda. “Recomanem que la gent que tingui clar que vulgui fer un curs de català, del nivell que sigui, vingui els primers dies a inscriure’s per assegurar-se la plaça”, subratlla Maria Romero. El cost dels cursos varia segons el nivell però, en tots els casos, hi ha un 70% de bonificació per a persones a l’atur i un 50% per a famílies nombroses, monoparentals, persones discapacitades i jubilats.

Els sis cursos començaran a l'octubre