Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 23/07/2021
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa Divendres, 6 de setembre de 2019

Comença la instal·lació de fibra òptica als polígons industrials d’Esparreguera

Telefónica ha iniciat els treballs per a connectar els polígons industrials de Can Roca, Can Comelles i Magarola Sud a la xarxa de fibra òptica. L’actuació, llargament demandada per les empreses del municipi, permetrà connectar més de 150 empreses de la zona sud i gairebé 120 de la zona nord a la xarxa telefònica d’alta velocitat

Aquest matí han començat els treballs per dur la xarxa de fibra òptica als polígons industrials d’Esparreguera. La companyia Telefónica estendrà la xarxa d’alta velocitat a Can Roca, Can Comelles i Magarola Sud durant les properes setmanes, una antiga demanda de les empreses instal·lades en aquestes zones del municipi. En total se’n podran beneficiar més de 150 empreses de la zona sud i gairebé 120 dels polígons de la zona nord.

Segons ha informat la companyia Telefónica a l’Ajuntament d’Esparreguera, en el desplegament de la fibra òptica a les zones industrials es farà servir la xarxa de canalització pròpia de la companyia i no es produirà cap impacte en la via pública. En cas que fos necessari recórrer a un traçat alternatiu, la companyia s’ha compromès a fer servir l’actual desplegament aeri de la xarxa i demanar els permisos i llicències corresponents quan l’actuació es produeixi fora de la seva pròpia xarxa.

La instal·lació de la fibra òptica als polígons d’Esparreguera ha estat qualificada de “molt positiva” per l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, qui ha explicat que “aquesta actuació, tan demandada, dotarà de major competitivitat les empreses situades a Can Roca, Can Comelles i Magarola Sud”. Amb la nova connectivitat, Rivas ha assegurat que “la zona industrial d’Esparreguera es posarà al dia tecnològicament i d’aquesta manera tindrà més capacitat d’atraure inversions i generar ocupació”.

La connexió dels polígons industrials d’Esparreguera a la xarxa de fibra òptica és una vella reivindicació de les empreses que hi ha instal·lades. Una necessitat que ja va quedar palesa durant la inauguració de la rotonda nord d’Esparreguera, l’abril del 2017, o en la trobada empresarial “Coneguem-nos per avançar” del desembre del mateix any. En aquesta trobada un dels aspectes centrals va ser, precisament, la necessitat de connectar les empreses d’Esparreguera a la xarxa telefònica d’alta velocitat, una qüestió que es podrà valorar en la propera trobada empresarial, prevista per aquesta tardor.

Comença la instal·lació de fibra òptica als polígons industrials de Can Roca, Can Comelles i Magarola Sud