Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 23/07/2021
Traducció automàtica

OAC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Escola de Música i Dansa Dilluns, 9 de setembre de 2019

L’Escola de Música i Dansa vol augmentar els alumnes dels cursos de sensibilització

El centre té molta demanda als nivells bàsics, però no a la franja dels 4 als 6 anys, una etapa molt important en el desenvolupament del llenguatge artístic. La matrícula per a les formacions, tant de música com de dansa, s’ha de formalitzar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana

L’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera vol incrementar els infants de 4 a 6 anys que cursen estudis de sensibilització al centre. Així ho ha anunciat la directora de l’escola, Olga Aurín, que ha animat les famílies a inscriure els seus fills des de ben petits als cursos que ofereixen. Aquests dies el centre encara les últimes matriculacions abans de l’inici de curs, que començarà el dia 12 de setembre seguint el calendari escolar, amb una oferta de formació en música i dansa per a alumnes dels 4 als 16 anys així com classes per a adults i tallers per a menors de 3 anys.

“Tenim molta matrícula de música per als més petits, de 2 i 3 anys, que venen a l’aula acompanyats del pare o la mare, i també molta inscripció d’infants de més de 7 anys, però a la franja de sensibilització, que abraça dels 4 als 6 anys, queden places per cobrir. És una etapa molt important en què els infants estan molt receptius i el llenguatge artístic, ja sigui la música o la dansa, és boníssim per a ells”, ha assegurat la directora de l’Escola Municipal de Música i Dansa, Ola Aurín, en declaracions a Ràdio Esparreguera. En aquest sentit, ha animat a “totes les famílies que tinguin fills amb inquietuds artístiques a portar-los ja de petits, perquè treballem amb activitats i jocs adaptats a la seva edat i s’ho passen molt bé”.

En referència als estudis musicals, l’Escola Municipal de Música i Dansa ensenya, a partir del nivell bàsic, diferents instruments: flauta travessera, clarinet, oboè, trompeta, saxo, tuba, trombó, bombardí, percussió/bateria, piano, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, baix elèctric, contrabaix, violí, viola, violoncel. “El piano, la guitarra i el violí són els més demanats, seguits del saxo, les flautes i la guitarra elèctrica. En canvi, d’altres com la tuba i el contrabaix són més minoritaris, però són instruments molt agraïts i molt necessaris perquè funcionin els grups de l’escola”, explica Olga Aurín.

Pel que fa a la dansa, a l’escola s’ofereixen les disciplines de clàssica, creativa, contemporània i espanyola. En aquets sentit, la directora ha lamentat que “a les escoles que fan danses més urbanes hi ha més nois, però amb la dansa acadèmica, per desgràcia, encara costa molt que vinguin. Hem de trencar ja amb aquets clixé, perquè del poble n’han sortit grans ballarins”.

Aquests dies l’Escola Municipal de Música i Dansa està oberta de dilluns a divendres de 4 a 8 del vespre i durant els matins de dimarts i dijous per atendre totes les demandes d’informació sobre els diferents estudis que ofereixen. La matrícula però, s’ha de formalitzar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Tot i que el centre té matrícula oberta durant tot el curs, sempre i quan hi hagi places disponibles, Olga Aurín apunta que “l’ideal és que tothom comenci el 12 de setembre, perquè si ho fa més tard haurà d’anar-se adaptant al ritme de les classes”.

El 12 de setembre comença el curs a l’Escola Municipal de Música i Dansa d'Esparreguera