Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 18/02/2020
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació, Joventut Dilluns, 7 d'octubre de 2019

Esparreguera acull l’exposició “Controles?” per a la prevenció del consum de drogues

És una mostra interactiva de la Diputació de Barcelona adreçada a adolescents, joves, les seves famílies i també a professionals, que es podrà visitar fins al 21 d’octubre a Can Pasqual. Així mateix, el dimecres 16 d’octubre a les 5 de la tarda es farà una xerrada informativa per a mares i pares sobre prevenció de drogodependències

Esparreguera acull fins al 21 d’octubre l’exposició “Controles?” sobre els riscos de la droga i com prevenir-ne el consum. Es tracta d’una mostra interactiva i itinerant de la Diputació de Barcelona adreçada a adolescents, joves, famílies i professionals que vol promoure la reflexió crítica al voltant del consum de drogues. Es pot visitar els dilluns i dimecres de 5 a 7 de la tarda, a la planta superior de Can Pasqual, i també s’hi han programat diferents vistes guiades amb alumnes dels instituts del municipi. En el marc de l’exposició, el dimecres 16 d’octubre es farà una sessió informativa sobre prevenció adreçada a mares i pares.

"Controles?" és una eina per donar suport municipal a les polítiques socials en la prevenció de les drogodependències que té per objectiu proporcionar informació sobre drogues i treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum; promoure actituds responsables entre els joves treballant habilitats per a la vida i reflexionar sobre l’estil educatiu dels pares i mares per prevenir el consum dels fills i les filles. Per aquest motiu té tres espais diferenciats adreçats a públics diferents: adolescents d’entre 12 i 15 anys; joves de 16 anys i més; i mares, pares i professionals.

La tècnica en Prevenció del programa Controles de la Diputació de Barcelona, Helena Franco, explica que “a l’alumnat d’ESO se’ls explica què són les drogues i els seus efectes, però treballem sobretot l’autoestima, la presa de decisions i com enfrontar-se a la pressió de grup i ho fem prenent com a base les noves tecnologies i les conductes addictives”. A banda dels panells informatius, l’exposició també disposa d’una tauleta tàctil amb jocs interactius i es realitzen debats i dinàmiques de grup, que es complementen amb tallers a l’aula després de la visita.

En el cas dels joves, com podrien ser els alumnes de batxillerat i els del Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar de Muntatge i Manteniment d’Equips Informàtics, que ja han visitat la mostra, se’ls expliquen els factors que intervenen en el consum de drogues i els efectes del cànnabis, el tabac, l’alcohol, les drogues de síntesi i la cocaïna. I al públic adult, ja siguin famílies o professionals, se’ls informa sobre prevenció del consum de drogues i se’ls dona eines a les quals adreçar-se, com pot ser el Centre SPOTT, d’atenció a adolescents i joves i les seves famílies. A més, el 16 d’octubre de 5 a 7 de la tarda a Can Pasqual, es farà una xerrada informativa especialment adreçada a famílies “per resoldre dubtes i compartir experiències”.

L'exposició "Controles?" es pot visitar fins al 21 d'octubre a Can Pasqual