Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 29/11/2021
Traducció automàtica

cap1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme Divendres, 25 d'octubre de 2019

Dilluns comença la retirada de les línies elèctriques aèries als carrers de La Plana

Als carrers Joan XXIII i Prínceps d’Espanya, reurbanitzats recentment, es farà efectiva la desaparició dels pals de llum que encara hi ha a les voreres i dels cables aeris, tot i que hi encara restarà pendent retirar la instal·lació de telefonia

La companyia Endesa començarà a retirar la línia elèctrica dels carrers Prínceps d’Espanya i Joan XXIII del barri de La Plana dilluns vinent, 28 d’octubre, deu mesos després d’haver acabat les obres de la fase número 1 del pla de reforma urbanística integral. La reurbanització duta a terme en aquests dos carrers ja preveia el soterrament de les xarxes aèries elèctrica i de telefonia i, per tant, la retirada de l'antiga instal·lació elèctrica no suposarà cap afectació a la via.

El retard sobre el que estava inicialment previst és molt important, ja que les obres varen acabar a finals de desembre de l’any passat. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Esparreguera, Rogeli de la Cruz, ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera que “el govern ha estat insistint constantment a la companyia elèctrica per tal que dugui a terme la seva part de l’obra. Finalment, vàrem demanar una reunió amb el màxim responsable d’operacions d’Endesa per exigir un compromís i una data. Aquesta situació no es podia continuar mantenint”.

La data d’inici es coneix, però no la d’acabament, ja que Endesa manté l’hermetisme en aquest aspecte. La seva intervenció consistirà en retirar els pals i cables de l'antiga instal·lació elèctrica i connectar la nova xarxa soterrada amb les preinstal·lacions particulars dels veïnat. I és que, per permetre que les xarxes de llum i telèfon fossin soterrades, alguns veïns van haver de dur a terme adaptacions de les seves instal·lacions, sobretot en el cas de la xarxa elèctrica.

A partir de l’actuació que començarà dilluns vinent desapareixeran, ja per sempre, el pals de llum que encara es poden veure a les voreres reformades d’aquests dos carrers. No així pel que fa als pals de telefonia ja que, en aquest cas, encara no s’ha aconseguit arrencar un compromís per part de Telefónica.

Els carrers de La Plana deixaran de tenir cables aeris i plas de llum