Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 23/07/2021
Traducció automàtica

Carrer Cavallers

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa, Ràdio Esparreguera Divendres, 8 de novembre de 2019

Vuit empreses i dos instituts esparreguerins, candidates a Millor Iniciativa Empresarial

L’emprenedoria esparreguerina presentarà un total de tretze candidatures al 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, en sectors tan diversos com l’alimentació i les begudes, l’artesania, el comerç, les noves tecnologies o l’oci. Els premis d'aquesta edició es lliuraran el proper dia 21 de novembre al Molí Fariner de Martorell

Un total de 8 empreses i 2 instituts d'Esparreguera opten al premi en el 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, que organitza el programa supramunicipal “Fem Xarxa, Fem Empresa”. Les tretze propostes esparreguerines donen resposta a idees de negoci en sectors tan diversos com l’alimentació i les begudes, l’artesania, el comerç, les noves tecnologies o l’oci. Els guanyadors d'aquesta convocatòria es faran públics el 21 de novembre al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell.

En la categoria “Millor empresa en el sector comerç” hi concorren 25 iniciatives, entre les quals hi ha quatre d’esparreguerines. Una d’elles, Ceràmiques Sedó, que des de l’any 1936 treballen la terrissa i la ceràmica artística i de disseny. La seva responsable, Glòria Trujillo, ha assegurat que “aquest certamen pot donar una major visibilitat a les empreses participants” i ha recordat que en l’edició passada van ser finalistes en la categoria de millor empresa de serveis. D'altra banda, Eightsun, la nova cervesa artesana d’Esparreguera, també participa en aquesta categoria. El seu productor, Jordi Isart, ha assegurat “que fer cervesa és fàcil, però requereix temps, i encara costa d’entendre la filosofia de les cerveses artesanes”.

Minipiu, que es dedica al sector de les joguines educatives basades en els mètodes Montessori i Pikler, aspira a millor empresa en el sector comerç. La seva propietària, Annabel López, ha explicat que “de moment, només fem venda on-line, però el nostre objectiu és anar creixent i arribar a tenir diversos punts de venda a l’Estat espanyol”. Finalment, Le Doux Collage, una empresa compromesa amb la formació, la divulgació i el coneixement de la pastisseria creativa, va ser finalista a la passada edició i enguany torna a participar. Marc Suárez ha explicat que “per realitzar les meves creacions empro una tècnica mixta, en la qual porto a terme el buidatge de materials, però també la inclusió de productes”.

Sector serveis
La categoria de “Millor empresa en el sector serveis” del 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, és la que té més candidatures, un total de 41, de les quals sis són d’Esparreguera. Tres d’elles també es presenten a la categoria de Comerç: Le Doux Collage, Ceràmiques Sedó i EightSun. Hi figuren l’assessoria de gestió integral Mohe Assessors, que està a punt de commemorar un any de presència a la vila amb un nou local. Júlia Moncunill, responsable de l’empresa, ha assenyalat “la visió integral i la proximitat amb el client com a factors distintius de l’empresa”.

Timing Log, una iniciativa de l’empresa Millenium Service, de control i de registre horari de personal, també aspira a la millor empresa en el sector serveis. El director del projecte, Eduard Giménez, ha destacat que “aquest sistema es basa en el computing i que un dels seus èxits radica en el fet que és consultable en qualsevol lloc del món”. Una altra candidata és Tapeonme, que va néixer com una web on es podia consumir música en streaming i que ara també disposa d’una aplicació per a dispositius mòbils. Xavi Puig, un dels seus creadors, ha afirmat que “nosaltres no podem competir amb grans plataformes com Spotify, Apple Music o Amazon, però sí que ens complementem amb música de grups de més proximitat”.

Idea de negoci
De les 14 candidatures presentades a “Millor idea jove de negoci”, dues pertanyen a instituts de la vila. El projecte de creació d’una botiga de roba esportiva, Double Enn Sports, a càrrec de Nil Mariages i Neus del Tejo, dos exalumnes de l’IES El Castell, és una de les propostes. Han apostat per “establir-se en un local de la vila que permeti fer la funció de punt de venda, però també de magatzem, i la distribució la faríem a través d’una empresa d’aquest sector.

L’altra proposta, SafeMeals, de Georgina Molero i Mariona Porta, dues exalumnes de l’Institut El Cairat, consisteix en un bioindicador colorimètric capaç de determinar l’aptitud d’un producte alimentari per al consum humà. Fruit d’un projecte de recerca, va guanyar l’edició passada de l’ExpoRecerca Jove i ha estat finalista en el concurs que organitza el cuiner Ferran Adrià i l’empresa Gallina Blanca en la categoria de seguretat alimentària. La seva vessant innovadora el converteixen en un producte patentable.

Creació de llocs de treball
La candidata esparreguerina a “Millor empresa en creació de llocs de treball”, categoria que compta amb un total de nou inscrits, és Serra Xarcuters, una xarcuteria familiar i tradicional, amb botigues a Esparreguera i Martorell.

El Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord està impulsat pels serveis de Promoció Econòmica d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. En aquesta edició, ha superat la participació de l’any passat amb un total de 94 candidatures, de les quals 80 pertanyen a 59 empreses i 14 a projectes d’instituts.

L'acte de lliurament de premis d’aquesta 10a edició del concurs se celebrarà el pròxim 21 de novembre al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell. Les millors empreses en creació de llocs de treball, serveis, comerç i parada de mercat aconseguiran un premi de 2.000 euros pel guanyador i 500 euros per cadascun dels dos finalistes; i un premi de 3.000 euros a repartir entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants a les millors idees joves de negoci, a més de la publicació dels projectes en un mitjà de comunicació d’àmplia difusió al territori.

Les 13 candidatures esparreguerines presentades són de 8 empreses i 2 instituts de la vila