Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 23/07/2021
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política, Ràdio Esparreguera Dilluns, 18 de novembre de 2019

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, escollit vicepresident de la FMC

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha estat escollit com a un dels set vicepresidents de la Federació de Municipis de Catalunya, que serà presidida per primer cop a la història per un càrrec d’Esquerra Republicana, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau

La 30a Assemblea General de la Federació de Municipis de Catalunya, celebrada divendres passat a Barcelona, ha configurat una nova executiva de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), que serà presidida per Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, que des de finals de juny era president de la Junta Gestora, ha estat escollit vicepresident, càrrec que també ostentaran Àlex Garrido, alcalde de Manlleu; Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega; David Bote, alcalde de Mataró; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella; Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell; i Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat.

L'alcalde d'Esparreguera, com a president de l’anterior Junta Gestora de la FMC, ha estat una figura clau en el canvi històric al capdavant del Comitè Executiu, ja que per primer cop la presidència recau en Esquerra Republicana i, també per primera vegada, en una dona. “S’havia de portar al Comitè la nova correlació de forces polítiques que sorgeix de les eleccions municipals del 26 de maig. No ha estat fàcil, pel moment nacional que vivim, però considero que a Esquerra Republicana, que va guanyar aquelles eleccions, li corresponia la presidència”, ha dit Eduard Rivas en declaracions a Ràdio Esparreguera.

Completen el Comitè Executiu de l’FMC, com a vocals, Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac; Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat; Francesc Alemany, alcalde de Palafolls; Narcís Fajula, alcalde de Sarrià de Ter; Josep Bigorra, alcalde de Vilaplana; Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Adam Tomàs, alcalde d’Amposta; Núria Pérez, alcaldessa de Pardines; Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona; Carles Luz, alcalde de Gandesa; Lluís Guinó, alcalde de Besalú; Sergi Vallès, president de la Mancomunitat del Penedès; Lourdes Aluja, alcaldessa del Pradell de la Teixeta; Natàlia Figueras, alcaldessa de Maçanet de la Selva; Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell; Albert Corberó, alcalde de Súria; Dolors Carreras, alcaldessa de Cunit; Josep López, alcalde d’Ullà; Noemí Trucharte, alcaldessa de Vilanova del Camí; i Ignasi Simon, alcalde de Lliça d’Amunt.


Cap a la unió d’FMC i ACM
L’Assemblea de l’FMC va aprovar una resolució sobre la unificació del municipalisme, en la que s’acorda treballar per tal d’elaborar una proposta d’unificació de les entitats municipalistes i constituir una taula paritària entre l’FMC i l’ACM que iniciï els treballs per fer possible aquesta unificació durant el present mandat municipal. En paraules de l'alcalde d'Esparreguera i vicepresident de la FMC, Eduard Rivas, “Les quatre forces polítiques representades, ERC, PSC, Junts per Catalunya i En Comú Podem, tenim un desig unànime d’avançar en aquest sentit. És un tema pendent que mai hem pogut assolir, però personalment crec que tenim ara els ingredients perquè es pugui fer realitat aquesta unió, que ens donaria més força com a lobby municipalista”.

Eduard Rivas ja havia estat, durant l’anterior mandat municipal, membre del Comitè Executiu de l’FMC, com a vicepresident primer de l’àmbit de Bon Govern i Innovació Democràtica.

Imatge de la 30a Assemblea General de l'FMC