Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 23/07/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat, Ràdio Esparreguera Dilluns, 25 de novembre de 2019

Esparreguera se suma als actes contra la violència masclista

Un centenar de persones s’han concentrat aquest migdia a la plaça de l’Ajuntament en l’acte institucional que commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. A les sis de la tarda, el Casal Popular Les Canyes hi farà un acte en record de les 93 dones assassinades en el que portem d’any

La Plaça de l’Ajuntament ha estat escenari, aquest migdia, de l’acte institucional en commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les dones. Hi han assistit un centenar de persones i s’ha fet lectura de tres manifestos: l’institucional, a càrrec de la regidora de d’Igualtat i Diversitat, Sara Gómez, i els de les entitats Petjades de Colors i Al-Amal, a càrrec d’Ana Jiménez i Somaya El Yaakoube. A les sis de la tarda, a la mateixa Plaça de l’Ajuntament, el Casal Popular Les Canyes ha organitzat una concentració en record de les 93 dones assassinades en el que portem d’any.

La regidora d’Igualtat i Diversitat, Sara Gómez, ha llegit el manifest oficial de les institucions catalanes, que ha subscrit la Comissió d’Igualtat interna de l’Ajuntament, amb representació política, professionals de diferents departaments de la corporació i la participació dels sindicats UGT, CCOO i el Sindicat Unificat de Policia i Mossos d’Esquadra. L’acte ha estat conduït i retransmès per Ràdio Esparreguera, que ha facilitat algunes del Servei d’Informació i Atenció a les Dones d’Esparreguera, on 48 dones han estat ateses per violència masclista durant aquest 2019.

La concentració a la Plaça de l’Ajuntament ha suposat un canvi respecte del format de commemoració dels darrers anys a Can Pasqual. En declaracions a l’emissora municipal, la regidora d’Igualtat i Diversitat, Sara Gómez, ha explicat que “és important aglutinar la màxima assistència i fer-ho en un espai públic, per visibilitzar millor la problemàtica i la necessitat de reivindicar la lluita de la violència contra les dones”. L’acte ha comptat amb intervencions de les entitats Petjades de Colors i Al-Amal, que han llegit sengles manifestos. Els dos instituts públics d’Esparreguera, participants tradicionals d’aquesta jornada reivindicativa, també s’han sumat a la commemoració amb un vídeo i un manifest.

A l’acte d’aquest migdia s’ha recordat que, segons les dades de la pàgina feminicidio.net, 93 dones han estat assassinades a Espanya en el que portem d’any a causa de la violència masclista. A Catalunya, 7 dones han mort assassinades per aquest motiui s’han registrat un total de 2.596 víctimes de qualsevol tipus de violència masclista en el que portem d'any, segons dades del Departament d’Interior. Al Servei d’Informació i Atenció a les Dones d’Esparreguera, 48 dones han estat ateses per aquest qüestió.

En aquest context, les detencions per violència de gènere han augmentat un 2,6% respecte al 2018, segons dades dels Mossos d’Esquadra fins a l’octubre. En total han arrestat 4.538 homes, 113 més que fa un any. Una dada que la regidora Sara Gómez ha considerat positiva, perquè cada cop més dones denuncien les agressions, però que podria també reflectir un augment de les accions d’aquest tipus.


Altres actes commemoratius
La commemoració del 25N, dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les dones, continua aquesta tarda amb un acte organitzada pel Casal Popular Les Canyes, que ha demanat que les dones esparreguerines vagin a la plaça de l’Ajuntament vestides de negre aquesta tarda a les sis. L’objectiu és assolir la xifra de 90 dones participants, en record i homenatge de les 93 víctimes de violència masclista del que portem d’any.

La commemoració del 25N acabarà el proper divendres 29 de novembre amb l’estrena de l’obra La Revolta, al Teatret d’Esparreguera, basada en la Revolta de Bruixes de Josep Maria Benet i Jornet i dirigida per Carles Reynés, qui ha declarat que “l’Ajuntament ens va fer el plantejament i vàrem pensar que aquesta obra és una proposta interessant. La Revolta és una història protagonitzada per dones”. L’obra narra el que succeeix a sis protagonistes, encarregades de la neteja diària d’uns grans magatzems, i un home, el vigilant, en el transcurs d’una nit de lluna plena. Es podrà veure els dies 29 i 30 de novembre i 1, 14 i 15 de desembre.

Imatge de l'acte institucional a la plaça de l'Ajuntament

Un centenar de persones s'han aplegat aquest migdia a Esparreguera

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones d’Esparreguera ha atès 48 dones aquest any