Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 23/07/2021
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Polítiques d'Igualtat, Ràdio Esparreguera Dijous, 28 de novembre de 2019

En marxa l'enquesta del Pla de la Diversitat Sexual i de Gènere del Baix Llobregat

Més de 150 persones de la comarca, algunes d’elles de la vila, ja han participat responent a un qüestionari anònim que ajudarà a realitzar la diagnosi d’aquest Pla, que impulsa el Consell Comarcal del Baix Llobregat, a través de la Fundació Surt

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha posat en marxa un qüestionari emmarcat en el procés d’elaboració de la diagnosi pel Pla de Diversitat Sexual i de Gènere del Consell Comarcal del Baix Llobregat que té l’objectiu de recollir les percepcions de la ciutadania de la comarca respecte la diversitat sexual, afectiva i de gènere, respecte la situació de les persones LGTBI a la comarca i les polítiques desenvolupades al voltant d’aquesta qüestió. Fins ara, més de 150 persones han participat responent l'enquesta, que estarà activa fins al 12 de desembre.

Quan finalitzi el termini per a contestar el qüestionari es farà un procés participatiu a partir d’un treball grupal amb els resultats d’aquestes enquestes. La consellera de Feminismes, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Vicky Castellanos, ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “el primer Pla per la Diversitat Sexual i de Gènere del Baix Llobregat, que es porta a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona i també de la Generalitat de Catalunya, facilitarà el desplegament de polítiques per la diversitat afectiva, sexual i de gènere a tots els municipis del Baix Llobregat, independentment de la seva grandària”.

En el marc de la primera fase d’aquest pla, la de la diagnosi, s’han previst tot un seguit d’accions al territori per a determinar la realitat del col·lectiu LGTBI a la comarca i identificar les principals desigualtats i discriminacions. Vicky Castellanos ha assegurat que Esparreguera s’ha implicat molt en la part tècnica d’aquest projecte, que va començar a treballar-se el passat mes de setembre. La regidora d’Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament d’Esparreguera, Sara Gómez, ha destacat el caràcter transversal del Pla i ha explicat, també en declaracions a l’emissora municipal, que “cada municipi farà un estudi de població, per recollir dades i diagnosticar les discriminacions i poder després, en la fase metodològica, establir i unificar criteris d’actuació.

L’elaboració del Pla, que es presentarà el mes de juny de l’any 2020, va a càrrec de la Fundació Surt, una entitat d’acció social que treballa per fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones i per erradicar les discriminacions per raó de sexe.

El pla vol combatre la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere. Foto: EFE