Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 23/07/2021
Traducció automàtica

Detall Campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Ràdio Esparreguera Dimarts, 3 de desembre de 2019

En marxa un nou contracte ampliat per a la concessió de l'ús de l'Escorxador a la Fede

L’Ajuntament considera que aquest equipament és l’espai òptim per a les activitats de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d’Esparreguera i estudia reduir la fiança patrimonial que l'entitat diposita atenent als espais que utilitza

L'Ajuntament d'Esparreguera està ultimant el nou contracte per a la concessió de l'ús del local municipal de l'Escorxador a la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional d’Esparreguera, La Fede. En el nou document és previst ampliar la durada de la concessió a un període superior als 4 anys i reduir la fiança patrimonial que l'entitat diposita atenent als espais de l'equipament que utilitza. Actualment l'estudi del contracte està en mans dels serveis jurídics municipals i la intenció del consistori és que estigui llest a principis de l’any vinent.

Un informe municipal ha argumentat la conveniència de mantenir l'espai de l'Escorxador reservat per als Castellers, Diables, Bastoners, Geganters i Ball de Gitanes, que són les entitats que integren La Fede, ja que és l’únic indret on poden dur a terme en condicions òptimes les seves activitats. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Juan Jurado, ha assegurat en declaracions a l'emissora municipal que, “està clar que La Fede es quedarà a l’Escorxador i, per tant, no hi ha motiu per a no fer un contracte més llarg”.

Juan Jurado també ha apuntat que per ajustar la fiança, que es situa entre un 3 i un 5% del valor cadastral de l’edifici, s’ha “calculat quins sectors de l’Escorxador són utilitzats, efectivament, per La Fede, sense que en aquests espais s’hi poguessin dur a terme altres activitats. Per exemple, en una de les naus més grans es guarden les carrosses de la Cavalcada de Reis”. Aquests càlculs indiquen que La Fede utilitzaria un 60% de l’espai i això revertiria en una rebaixa de la fiança de fins a un 46%, situant-se a l’entorn dels 2.000 euros, front als aproximadament 4.000 que es varen dipositar fa cinc anys, quan es va formalitzar l’anterior contracte.

El president de La Fede, Joan Tejedor, ha afirmat a Ràdio Esparreguera que “encara estem en negociacions, però si aconseguim aquesta rebaixa de la fiança podrem tenir més tresoreria a l’entitat”. Des del passat 26 de novembre, La Fede té un contracte a precari, després d’haver esgotat la concessió que es va fer de quatre anys més un de pròrroga.

L'Escorxador és la seu de cinc entitats que integren La Fede