Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

Can Paloma i Monestir

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Policia Local, Salut Pública Dijous, 16 de gener de 2020

Desmantellen una plantació de marihuana valorada en 155.000 euros a Esparreguera

La Policia Local d’Esparreguera i el Mossos d’Esquadra han detingut dos homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i han comissat més de 3.000 plantes de marihuana, vint bosses amb cabdells embassades al buit, planters en hivernacles, una màquina professional de tancament al buit i una macro instal·lació pel seu cultiu

La Policia Local d’Esparreguera i els Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Martorell han desmantellat una plantació de marihuana situada en una nau industrial d’un polígon del municipi i han detingut dos homes, de 59 anys i veïns de Salou, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues. Els investigadors calculen que la substància intervinguda en forma de cabdells tindria un valor en el mercat negre d’uns 35.000 euros i les plantes de marihuana comissades, de 120.000 euros.

Els fets van succeir la matinada del dia 13 de gener quan efectius de la Policia Local d’Esparreguera van alertar als agents de la comissaria de Martorell d’una plantació de marihuana en una nau industrial del municipi. Els agents de tots dos cossos policials es van adreçar al lloc i van comprovar que a l’interior de la nau, on van localitzar dues persones, hi havia una plantació de, presumptament, marihuana. De fet, tota la nau es trobava plena de cultius i de material destinat a aquesta finalitat.

Els agents, davant les evidències, van accedir a la nau i van detenir els dos homes com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de dogues. Al dia següent, sota la tutela del Jutjat d'Instrucció número 7 de Martorell, els investigadors de la comissaria de Martorell van realitzar una entrada a la nau industrial, on es van comissar més de 3.000 plantes de marihuana en diferents fases de creixement i vint bosses amb cabdells de marihuana embassades al buit, amb un pes total aproximat de vint quilograms. Així mateix es van comissar planters en hivernacles, una màquina professional de tancament al buit i una macro instal·lació pel seu cultiu, valorada en uns 120.000 euros. Els arrestats van passar a disposició judicial on el jutge instructor va decretar la llibertat amb càrrecs dels detinguts.

L’inspector en cap de la Policia Local d’Esparreguera, Josep Sánchez, ha afirmat que “malauradament aquests fets no són aïllats, cada cop són més comuns al territori, on hi ha decomissions d’aquesta substància de diferents dimensions, tot i que aquesta és la confiscació de marihuana més gran que s’ha fet fins ara a Esparreguera”. L’inspector en cap també ha volgut destacar que “des de la policia local treballem amb el patrullatge diari, la investigació i la col·laboració veïnal per a combatre actuacions delictives com aquesta, que atempten contra la salut pública”.

Els agents han comissat més de 3.000 plantes de marihuana

A la nau també hi havia planters en hivernacles i maquinària professional per al cultiu