Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Policia Local Divendres, 17 de gener de 2020

Els accidents viaris baixen un 20%, però augmenten un 13% les denúncies penals

Així es desprèn de les Dades de Seguretat de la Policia Local d’Esparreguera que es presentaran públicament a la propera Junta Local de Seguretat. L’inspector en cap ha avançat avui algunes xifres d’aquest informe que indiquen que ha disminuït el nombre i la lesivitat dels accidents, però que s’han incrementat de manera general els fets delictius

Esparreguera ha registrat 106 accidents de trànsit durant el 2019, un 20% menys que durant el 2018. Han baixat un 40% els accidents amb víctimes, un 35% els atropellaments i, com en els darrers 5 anys, no s’ha registrat cap accident mortal ni amb víctimes greus. Tanmateix, en relació a la seguretat ciutadana, ha augmentat el número total de denúncies per fets penals un 13,15% en relació a l’any passat. Malgrat que han baixat els robatoris a l’interior de vehicles i a empreses, s’han incrementat els robatoris a domicili i les estrebades i la tendència general ha estat alcista. Aquestes són algunes de les dades de l’informe anual de seguretat que l’inspector en cap de la Policia Local d’Esparreguera, Josep Sánchez, ha avançat avui en declaracions a Ràdio Esparreguera.

L’inspector ha destacat que “a nivell de seguretat viària les dades són positives perquè s’ha reduït tant el número d’accidents com la lesivitat dels mateixos”. Durant el 2019 s’han reduït un 40% els accidents amb víctimes, se’n van registrar 26 davant dels 43 produïts el 2018 i aquests van causar 28 víctimes lleus, un 40% menys que l’any anterior, quan hi va haver 47 víctimes. “A nivell de seguretat ciutadana no tenim tan bones notícies perquè ha crescut el número de fets penals totals en relació al 2018, un 13,15% en xifres globals”, ha apuntat Josep Sánchez. Així, durant el 2019 a Esparreguera s’han produït 1084 delictes, davant dels 960 que es van registrar l’any anterior. Han pujat un 7% els furts, un 14% els robatoris, un 10,14% els delictes contra les persones, un 14% els delictes contra el patrimoni i un 11% els delictes de seguretat viària. Tot i que han augmentat la majoria de tipologies delictives, cal destacar que els robatoris amb força a l’interior d’empreses s’han reduït en un 40% i els robatoris a l’interior de vehicles han baixat un 63% respecte el 2018.

L’inspector en cap de la Policia Local ha explicat que el detall de les dades de l’any 2019 es donarà a conèixer en la Junta Local de Seguretat, que tindrà lloc a finals del mes de febrer o començaments de març, i estarà oberta a la ciutadania. Tot i això, ha indicat que l’augment de denúncies per fets penals a Esparreguera segueix la mateixa tònica que en altres poblacions del territori i ha puntualitzat que els delictes que més preocupen la Policia Local són els que atempten contra la seguretat de les persones, com ara agressions contra les dones o estrebades a les persones grans. L’inspector en cap, finalment, també ha avançat que les tipologies delictives es distribueixen de manera desigual en els diferents barris d’Esparreguera, com ha estat històricament en els darrers temps.

En els darrers 5 anys no s’ha registrat cap accident mortal ni amb víctimes greus