Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat, Policia Local Dilluns, 20 de gener de 2020

Stop Accidentes i la Policia Local eduquen infants i famílies en una mobilitat segura

Cinc escoles d'Esparreguera han participat en el projecte “Avis, papis... ara us educo jo” que ha culminat amb un calendari que recull textos i dibuixos dels alumnes de 4t de primària per a conscienciar als seus familiars sobre la seguretat viària

L’associació Stop Accidentes i la Policia Local d’Esparreguera han finalitzat el projecte de conscienciació sobre seguretat viària “Avis, papis... ara us educo jo” amb el repartiment dels calendaris que recullen dibuixos i redaccions dels alumnes sobre com evitar els accidents de trànsit. Aquest és el sisè any consecutiu que es realitza aquest programa, en el que hi han participat cinc escoles de la vila, i que té per objectiu educar els infants i les seves famílies en una mobilitat segura. L’edició 2020 del projecte es farà al llarg del segon i tercer trimestre amb els alumnes de 4t de Primària.

En el marc del projecte, professionals de Stop Accidentes i familiars de víctimes d’accidents de trànsit visiten les escoles per fer xerrades i tallers en les que es donen consells i recomanacions sobre mobilitat i seguretat viària que, posteriorment, els alumnes plasmen en dibuixos i redaccions dirigides als seus pares o avis. La psicòloga i tècnica de projectes d’STOP Accidentes Catalunya, Sara Antón, ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “les policies locals són les encarregades de fer l’educació viària a les escoles i nosaltres els oferim poder ampliar una mica la seva tasca; ells treballen més amb la informació sobre senyals, conductes... i nosaltres aportem la vessant dels valors”. En aquest sentit, Sara Antón ha destacat que “el nostre objectiu és empoderar als nens i nenes perquè transmetin aquests valors als seus pares, mares i familiars”.

En el calendari se seleccionen, d’entre tots els centres de Catalunya participants, aquells textos i dibuixos que millor representen els objectius de la campanya. Entre els seleccionats pel calendari d’aquest 2020 n’hi ha cinc d’alumnes esparreguerines: els de Sara Ramírez, de l’Escola Estel; Maria Galindo, del Mare de Déu de la Muntanya; Aina Maeso, del Montserrat; Núria Cáceres, de Les Roques Blaves; i Elissa Dahbi, del Taquígraf Garriga. El caporal de la Policia Local d’Esparreguera, Diego Delcan, afirma que “els nens i nenes adrecen els textos i dibuixos que fan als seus pares i mares i allò que més els hi recorden és que no han de mirar el mòbil mentre condueixen, que s’han de posar el cinturó de seguretat i que no han d’anar per sobre de la velocitat permesa”. El programa “Avis, papis... ara us educo jo” s’emmarca en el projecte de civisme i convivència que la Policia Local d’Esparreguera realitza a les escoles de la vila.

Alumnes de l'escola Taquígraf Garriga amb les representants de Stop Accidentes i la policia local

El text d'Elissa Dahbi ha estat el seleccionat entre tots els alumnes de l'escola Taquígraf Garriga