Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 15/06/2021
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Divendres, 14 de febrer de 2020

La Festa Major d’Hivern d’Esparreguera arriba aquest cap de setmana al seu punt àlgid

Dissabte i diumenge es podran visitar els principals atractius turístics de la vila, com el Museu de la Colònia Sedó, el campanar i Ceràmiques Sedó, i gaudir d’activitats de cultura popular, com la cercavila de Santa Eulàlia, l’“Ensierru” d’hivern, la diada castellera, la passada bastonera i el correfoc infantil

Els actes de la Festa Major d’Hivern d’Esparreguera van començar dimecres dia de Santa Eulàlia, patrona de la vila, però és entre avui i diumenge quan hi ha programades el gruix de les seves activitats lúdiques i culturals. La celebració consolida enguany el model festiu iniciat l’any passat que dona més protagonisme a les activitats de cultura popular de la mà de la Federació d’Entitats de Cultura Popular d’Esparreguera (la Fede) i als atractius històrics de la vila, com el Museu de la Colònia Sedó, la ceràmica i el campanar, que aquests dies ofereixen visites guiades per donar a conèixer a la ciutadania el patrimoni arquitectònic, industrial i artesanal del municipi.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, ha afirmat, en declaracions a l’emissora municipal, que el model de festivitat d’hivern, que engloba el festival cultural FiraPassió, celebrat el passat cap de setmana, i les festes dedicades a la patrona de la vila, “és un format que pot durar en el temps i créixer, però hem de saber fer-lo créixer, sumar esforços i analitzar cap a on volem anar”. En la mateixa línia s’ha pronunciat el president de la Fede, Joan Tejedor, que ha afirmat que “brindem el lligam que hi ha entre l’Ajuntament i les entitats, sense ambdues parts no seria possible la Festa Major” i ha llançat “una crida a altres entitats, que no formen part de la Fede, a participar en els actes de la Festa Major d’Hivern perquè sigui encara més reeixida”.

Avui el tret de sortida als actes festius el donarà, a les 6.30 de la tarda, la repicada de campanes. Posteriorment, a les 7 hi haurà la conferència “Anecdotari històric” a càrrec de Lluís Permanyer, a la Biblioteca Municipal L’Ateneu. A les 8 del vespre es farà l’encesa del Fogueró de Santa Eulàlia, que enguany retrà homenatge a Eloi Mestre, per les seva llarga trajectòria teatral i cultural, i a Maria Rovira, per ser el pal de paller de les caramelles; i seguidament, tindrà lloc el sopar de torrada i el concert amb la banda esparreguerina de versions The Papa’s and The Popo’s, a la plaça de Santa Eulàlia.

Demà, dissabte, de 10 del matí a 2 del migdia, hi haurà jornada de portes obertes a l’Ajuntament d’Esparreguera, a Ceràmiques Sedó i al Museu de la Colònia Sedó, on a les 11 i a les 12 del migdia, hi haurà concert dels grups de cambra de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera; i a les 11 del matí també es faran visites guiades al campanar. Les activitats seguiran a les 5.30 de la tarda amb la cercavila de Santa Eulàlia, que recorrerà els carrers de l’illa de vianants amb totes les entitats que formen la Fede, la Banda de Música d’Esparreguera i els Panderos del Vendrell, la colla convidada d’enguany. A les 7 el Teatre de La Passió acollirà l’espectacle “Living the Requiem”, una obra coral amb piano i solistes; a les 8.45 del vespre la Colla de Diables d’Esparreguera organitza el segon “Ensierru d’hivern” i, a partir de les 10.30 de la nit, la plaça de Santa Eulàlia acollirà la “Nit petarda dels quinze anys!” de la Colla Bastonera del Montserratí.

Diumenge de Festa Major la vila es llevarà a les 8 del matí amb el toc de matines dels grallers i tabalers dels Castellers d’Esparreguera i, de 10 a 2 del migdia, hi haurà novament jornada de portes obertes a Ceràmiques Sedó i al Museu de la Colònia Sedó; i a les 11.45 del matí també es faran visites guiades al recinte industrial de la colònia. A la 1 del migdia es podrà veure la Diada Castellera de Santa Eulàlia amb els Castellers d’Esparreguera i els Castellers de Terrassa. A la tarda els actes seguiran a les 5 amb la passada bastonera, a les 6 es podrà veure l’obra “El crèdit” amb la companyia ATC de Calaf, en el marc del 10è Concurs de Teatre Patronat Parroquial d’Esparreguera. I a les 7 de la tarda, el correfoc infantil amb els Polls Folls d’Esparreguera i la colla infantil Bram de foc d’Abrera posarà el punt i final a la Festa Major d’Hivern d’enguany.

El nou model festiu dona més protagonisme a les activitats de cultura popular