Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 15/06/2021
Traducció automàtica

Piscina estiu

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme, Via pública Dimecres, 19 de febrer de 2020

En marxa el nou servei de neteja viària a Can Rial, Mas d’en Gall i els polígons industrials

El servei s’ha adjudicat per un valor de 750.000 euros i una durada inicial de tres anys a la fundació per a la inclusió laboral Àuriafil i té per objectiu complementar el treball de manteniment de la via pública que realitza la brigada municipal al centre de la vila i als barris més propers

L’Ajuntament d’Esparreguera ha licitat el nou servei de neteja viària i manteniment de la via pública als polígons industrials del terme municipal i als barris de Mas d’en Gall i Can Rial amb l’objectiu de complementar les tasques de neteja que realitza la brigada municipal al Centre Vila i els barris de Can Comelles, La Plana, El Castell i Barri Font. Aquest nou servei ha entrat avui en marxa i el presta la fundació per a la inclusió laboral Àuriafil, una empresa social amb seu al municipi que dona ocupació a unes 140 persones amb capacitats diverses. El contracte té una durada inicial de tres anys, sent susceptible de prorrogar-se un any més, i s’ha adjudicat per un valor de 750.000 euros.

El coordinador de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Esparreguera, Rogeli de la Cruz, ha apuntat que “és un contracte de suport a l’activitat de neteja que ja du a terme la brigada municipal; la brigada concentra la seva activitat al nucli de la vila i ara l’empresa adjudicatària donarà suport als barris més allunyats i als polígons del terme”. El regidor també ha apuntat que el contracte té “la finalitat de fer efectius els drets de les persones amb discapacitat i promoure l’ocupació de persones amb especials dificultats d’inserció en el mercat laboral”.

L’àmbit territorial d’aquest nou servei de neteja són els barris de Can Rial i Mas d’En Gall, els polígons industrials de Can Roca, Can Comelles, Can Comelles Sud, Industrial Sud i Sud Magarola i solars i punts negres localitzats dins els polígons. Així mateix entren també com a àmbit territorial, alguns espais del nucli urbà però només en treballs específics, com ara el mercat no sedentari dels dijous, on faran neteja dels vials dels carrers on s’assenta el mercat; i la neteja viària dels carrers on transcorren els actes festius, com la Rua de Carnestoltes, la revetlla de Sant Joan, la Festa Major... i altres esdeveniments esporàdics.

El pressupost de la licitació és de 750.000 euros, amb un preu anual de contracte de 250.000 euros iva inclòs. La durada inicial del contracte és de tres anys per garantir l’evolució progressiva de la qualitat, l’estabilitat i la continuïtat en la prestació del servei, sent susceptible de prorrogar-se per una pròrroga d’un any. El servei comprèn la neteja i recollida de les deixalles de la via pública i inclou l’escombrada de voreres, calçades, zones pavimentades i zones no pavimentades; el buidatge i neteja de papereres i de les ubicacions de les mateixes; la neteja dels escocells i les seves reixes; la retirada d’herbes de voreres i paviment; la retirada de les fulles caigudes dels arbres, dels arrossegaments de la pluja i el vent i de qualsevol deixalla abandonada a la via pública; la neteja d’embornals i reixes; i la neteja de pintades i retirada de cartells a la via pública.

El contracte de neteja viària té una durada inicial de tres anys