Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 15/06/2021
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política, Polítiques d'Igualtat Dijous, 20 de febrer de 2020

El rebuig a la LGTBI-fòbia marca la celebració del Ple municipal

Unes 250 persones, a les quals es van sumar tots els regidors i regidores municipals, es van aplegar ahir al vespre a la plaça de l'Ajuntament per condemnar les agressions homòfobes i defensar la llibertat sexual. Simultàniament a la celebració d'aquesta concentració, el Ple va aprovar per unanimitat una moció de rebuig a la LGTBI-fòbia

El Ple va aprovar ahir per unanimitat una moció de condemna a l’LGTBI-fòbia que manifesta el rebuig a qualsevol agressió, el suport a totes les entitats que lluiten a favor de la igualtat i el compromís de l’Ajuntament d’Esparreguera per desplegar i fer complir la Llei 11/2014 que ha de garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals. El consistori, a més, es va sumar a la concentració contra l’LGTBI-fòbia que es va convocar ahir a les 8 del vespre a la plaça de l’Ajuntament i que va reunir unes 250 persones en rebuig de les agressions homòfobes. La sessió plenària es va interrompre per acord unànime dels portaveus i tots els regidors i regidores municipals van baixar a la plaça per participar en l’acte.

La concentració estava convocada per La Turbina, l'Observatori contra l'homofòbia, diverses entitats de la vila -Bastoners del Montserratí, Castellers d’Esparreguera, la revista setsetset, Tramateatre, el CDR, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, La Passió, la Colla de Diables, les Gitanes Montserratines, la Fede, el festival Espàrrec, Femme Teatre, la Barraca Alternativa, el Casal Popular Les Canyes, l’Altre Col·lectiu, els Geganters- i l'Ajuntament d'Esparreguera. L'acte va comptar amb diverses actuacions, la lectura d’un escrit de la víctima de l’agressió homòfoba que va tenir lloc el passat 8 de febrer a la vila, i les intervencions de La Turbina i l'Observatori contra l'homofòbia.

La concentració a la Plaça de l'Ajuntament va acabar amb una lectura de la moció de condemna a les agressions contra el col·lectiu LGTBI que s’acabava d’aprovar pocs minuts abans, per unanimitat, per part del Ple municipal. El text va ser llegit, per fragments, per representats de tots els grups municipals: Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera; Nabila Belghanou, d’ERC; Raquel Montoya, de la CUP; Joana Mora, d’Esparreguera 2031; Emmanuel Ortí, d’Esparreguera en Comú; Jordi Mestres, de Junts per Esparreguera; el regidor no adscrit Francisco Aguilar; Josep Maria González, de Ciutadans i Maria Mas, del PSC.


Tres mocions
El Ple també va aprovar per unanimitat una moció que lamenta l’actuació d’Endesa en relació a les afectacions durant el temporal Glòria i demana mesures per auxiliar les persones afectades i evitar nous episodis d’aquest tipus. Tots els grups municipals la varen presentar i votar favorablement.

Esquerra Republicana va presentar una moció per supervisar, a la Comissió Informativa de Presidència, la prestació del servei públic de subministrament d’aigua potable a Esparreguera. La moció va rebre el suport unànime del Ple que acorda un punt fix trimestral a la comissió informativa de Presidència i un grup de treball integrat per persones nomenades a proposta dels diferents partits representats al consistori controlaran la concessió de subministrament d’aigua potable a Aigües Esparreguera Vidal.

També es va aprovar la moció de la CUP de suport a la jornada de lluita del proper 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que va rebre el suport de tots els grups municipal excepte Ciutadans, que es va abstenir. El text inclou una petició al govern municipal per tal que estudiï les condicions laborals de les dones que treballen en empreses contractades pel consistori i mesures per evitar la contractació d’empreses on es demostri que hi ha escletxa salarial per motiu de gènere.


Impuls al projecte Stolpersteine
El Ple municipal va donar l’impuls definitiu al projecte Stolpersteine a Esparreguera, amb un suport unànime que referma el que ja es va donar, fa tres anys, a una moció que va presentar la CUP i que va donar inici a tot el procés. Es tracta d’un projecte internacional, obra de l’escultor alemany Gunter Demnig, que instal·la petites llambordes de formigó amb una placa metàl·lica superior que conté les dades de les persones que varen estar en camps de concentració nazis. D'Esparreguera se n'han localitzat set vilatans, dels quals cinc varen morir i dos varen sobreviure.

D’altra banda, el Ple va rebutjar que el regidor no adscrit, Francisco Aguilar, anteriorment regidor de Ciutadans, pugui assistir a les Juntes de Portaveus, com ell demanava renunciant a la retribució econòmica que se’n derivés. Només Esparreguera 2031 va donar-li suport, mentre que la resta del consistori va votar en contra. Sí que es va aprovar, per unanimitat, l’increment retributiu del 2% als empleats públics, amb efectes des de l’1 de gener; i una sèrie de modificacions en el catàleg de llocs de treball i la plantilla de personal.

Les Bases Reguladores de les Subvencions de Concurrència Competitiva per al període 2020-2023 es varen aprovar amb els vots a favor del govern de PSC i EEC i l’abstenció de la resta del consistori. Finalment, es va ratificar la modificació d’una clàusula del conveni Fem Xarxa Fem Empresa, un projecte supramunicipal de l’àmbit de la promoció econòmica del qual Esparreguera forma part des dels inicis.

Imatge del Ple Municipal de febrer

Tots els regidors i regidores del consistori van llegir la mociò aprovada contra l'LGTBI-fòbia a la concentració de la Plaça de l'Ajuntament

Unes 300 persones es van aplegar a la Plaça de l'Ajuntament per mostrar el seu rebuig a l'LGTB-Ifòbia