Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 15/06/2021
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Urbanisme, Via pública Dilluns, 2 de març de 2020

La ventada obliga a tallar l’avinguda de Francesc Marimon per perill de despreniments

La via està tancada a la circulació entre la rotonda de Cal Vives i el carrer de Pau Font pel risc de caiguda de plaques de façana a la via pública. La ventada està provocant també nombroses incidències com ara caigudes d’arbres, planxes i murs. Seguint les recomanacions del CECAT, l’Ajuntament ha suspès les activitats esportives previstes en espais descoberts

L’avinguda de Francesc Marimon està tallada a la circulació de vehicles i al pas de persones, entre la rotonda de la carretera de Piera i el carrer de Pau Font, pel perill de despreniment de plaques de l’envà pluvial d’una edifici situat en aquesta via. El tram tancat no es reobrirà a la circulació fins que s’aturin les fortes ratxes de vent i els Bombers puguin actuar per garantir la seguretat de la façana. La forta ventada ha ocasionat també nombroses incidències al municipi com caigudes d’arbres i planxes, despreniments de murs i talls intermitents de llum en alguns barris. Seguint les recomanacions de la Direcció General de Protecció Civil (CECAT), que ha activat el Pla especial d’emergències pel risc de vent a Catalunya (VENTCAT), l'Ajuntament ha suspès les activitats esportives previstes en espais descoberts i demana precaució a la ciutadania, perquè la previsió és que les ràfegues de vent siguin més fortes fins a les 6 de la tarda i fins a mitjanit poden haver-hi forts cops de vent.

El coordinador de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Esparreguera, Rogeli de la Cruz, ha apuntat en declaracions a l’emissora municipal que “la incidència més preocupant produïda pel vent fins al moment és la destrossa d’un envà pluvial d’un immoble situat a l’avinguda de Francesc Marimon, a l’alçada del número 60; part de les planxes situades al lateral de l'edifici estan penjant amb perill evident que caiguin i, ara per ara, els Bombers no hi poden actuar perquè necessiten treballar a gran alçada i no poden fer-ho fins que s’aturin les fortes ratxes de vent”. Per aquest motiu l’avinguda es manté tallada entre la rotonda de la carretera de Piera i la de la premsa, a l’espera que s’atenuï el temporal i es pugui garantir la seguretat de la façana.

El vent també ha produït altres incidències al municipi que han requerit l’actuació de la Policia Local, els Bombers i Serveis Territorials, com despreniments de planxes i plaques de façanes i cobertes d’edificis a la via pública i despreniments de murs. Els desperfectes han afectat, entre d’altres, dos edificis municipals. Al matí s’ha desprès una planxa de policarbonat del pati de llum del Jutjat de Pau, situat a l’edifici de Can Pasqual, que ha caigut al carrer dels Cavallers sense causar danys. La brigada municipal ha efectuat una reparació d’urgència per assegurar les tres planxes de policarbonat restants. I, al migdia, a l’edifici de Ràdio Esparreguera, situat al carrer de Ferran Puig, també s’ha desprès una planxa de policarbonat del sostre de l’escala d’accés a l’emissora, que ha caigut a un pati limítrof sense provocar danys personals. També s’han produït caigudes d’arbres als carrers de Serafí Pitarra, Pedraforca i Pau Duran, als barris de Mas d’en Gall i Can Rial. A més, hi hagut talls intermitents de llum a alguns barris, com Can Comelles, Mas d’en Gall i el centre de la vila.

Seguint les recomanacions del CECAT, el servei d’esports de l’Ajuntament d’Esparreguera ha suspès, fins a nou avís, les activitats previstes en espais oberts i instal·lacions descobertes municipals. El regidor Rogeli de la Cruz ha demanat molta precaució a la ciutadania en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. També ha recordat que cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior, com en balcons i terrasses, i puguin ser desplaçats per l’aire. El consistori farà, el llarg de les properes hores, una diagnosi per valorar els danys ocasionats per la ventada.

L'avinguda de Francesc Marimon està tallada des de la rotonda de Cal Vives fins al carrer de Pau Font. Foto: Ràdio Esparreguera