Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 15/06/2021
Traducció automàtica

Can Tobella

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística Divendres, 6 de març de 2020

Obertes les inscripcions per a la 17a edició del Voluntariat per la Llengua a Esparreguera

El programa d’intercanvi lingüístic, gestionat per l’Oficina de Català d’Esparreguera, té per objectiu trobar persones voluntàries i aprenents que vulguin compartir 10 hores de conversa en català. El tret de sortida d’aquesta nova edició serà el 30 de març amb la presentació de les parelles participants

Fins al 17 de març estan obertes les inscripcions per a la 17a edició del Voluntariat per la Llengua (VxL), un programa per a potenciar la conversa en català impulsat per la Direcció General de Política Lingüística i gestionat per l’Oficina de Català d’Esparreguera, que forma part del Consorci per a la Normalització Lingüística. Per a participar-hi cal ser major d’edat i demana un mínim de 10 trobades d’1 hora durant 10 setmanes, en modalitat presencial o virtual. Fins ara s'han fet més de 135.000 parelles lingüístiques a tot Catalunya. A Esparreguera, en són 590 en 16 edicions.

El tret de sortida a aquesta nova edició del VxL es donarà el dilluns 30 de març amb un acte d’inauguració a Can Pasqual, a les 7 de la tarda, en el qual es presentaran les parelles participants. Aquest any s’ha endarrerit l’inici del Voluntariat -abans sempre començava per Santa Eulàlia- per tal d’assegurar que els aprenents que són alumnes de l’Oficina de Català d’Esparreguera tinguin un millor nivell i, per tant, més recursos per a poder parlar amb més facilitat. La responsable del Servei Local de Català, Maria Romero, explica que “es tracta de crear parelles lingüístiques per a compartir una hora de conversa a la setmana: la persona voluntària simplement ha de ser catalanoparlant habitual i l’aprenenta ha de tenir prou coneixements per a poder parlar en un nivell bàsic”.

El VxL és un programa pensat perquè les persones amb coneixements bàsics de català el puguin practicar en un context real i distès, i perquè les que el parlen habitualment no canviïn de llengua davant d’un interlocutor que entén el català malgrat que mostra dificultats a l’hora d’expressar-hi. “És un programa, doncs, pensat per enfortir la vitalitat del català oral”, subratlla Maria Romero. Enguany, hi haurà implicades diverses entitats: els Castellers d’Esparreguera i La Passió. A més, se’n farà una nova edició a la residència de Can Comelles, que ja serà la setena.

Per a participar al VxL cal adreçar-se a l’Oficina de Català d'Esparreguera, a Can Pasqual (carrer dels Cavallers, 26, 1a planta) per a fer la inscripció personalment. Podeu apuntar-vos-hi de dilluns a dijous d'11 a 1h i la tarda del dilluns de 3.45 a 4.45h. El termini per a inscriure-s’hi és el 17 de març. Es pot demanar més informació sobre el VxL al telèfon 93 77292 92 o per correu electrònic esparreguera@cpnl.cat.

Les parelles participants en el VxL de la passada edició