Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Can Paloma i Monestir

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dimarts, 14 de juliol de 2020

L’Ajuntament valora incorporar a properes Festes Majors algunes novetats d’enguany

Les cercaviles descentralitzades als diferents barris d’Esparreguera, el canvi d’ubicació del castell de focs, que ha passat a fer-se al campanar, o el manteniment de la web específica per centralitzar tots els continguts de la festa són algunes de les propostes que han tingut bona acollida i podrien mantenir-se en properes edicions

Esparreguera va cloure ahir una Festa Major 2020 que durant 10 dies ha programat un seixantena d’actes culturals marcats per les mesures de protecció social davant l’emergència sanitària del coronavirus. Ha estat una celebració diferent i innovadora, sense aglomeracions als carrers i places i amb una presència molt gran de la tecnologia, que ha permès gaudir de diferents actes en streaming a través del canal de Youtube de l’Ajuntament o de la web que s’ha creat específicament per a la festa, festamajor.esparreguera.cat, on encara es poden recuperar i visualitzar tots aquests continguts audiovisuals. La programació d’enguany ha incorporat també novetats que han tingut una molt bona acollida per part de la ciutadania i que el consistori valora incorporar a futures edicions, com la descentralització d’alguns actes per arribar als diferents barris del municipi o el canvi d’ubicació del castell de focs de cloenda, que es va fer ahir a la nit des del campanar d’Esparreguera.

El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha destacat que “en una situació diferent i incerta hem aconseguit fer una programació compacta i equilibrada” i ha assegurat que “part d’aquesta programació és fruit de la necessitat d’adaptar-nos, però hem de fer de la necessitat virtut i valorar que algunes d’aquestes coses que no havíem fet mai, ens les podem quedar de cara a futures edicions”, com el canvi d’ubicació del castell de focs, que ha passat de l’esplanada de Can Roca al campanar, o les cercaviles descentralitzades. En aquest sentit, el regidor de Cultura ha assegurat que “enguany les cercaviles han hagut de ser molt simbòliques per les mesures de seguretat, però de cara a futures edicions les podem fer créixer per portar l’alegria de la Festa Major als barris i a tota la ciutadania d’Esparreguera”. “També ens hem de quedar amb la idea que la festa ha de ser una cosa viva que ha d’estar preparada per poder canviar, no sempre ha de caldre una pandèmia per replantejar les coses”, ha afirmat Juan Jurado, que ha apuntat que el Comissionat de Cultura continuarà treballant perquè la Festa Major del 2021 també pugui ser “fruit d’una altra reflexió col·lectiva”.

Per la seva banda, l'alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha subratllat que “com a poble, hem de reivindicar haver celebrat la Festa Major i això sense la col·laboració de les entitats no hagués estat possible”. En aquest sentit, ha donat les gràcies a la Federació d’Entitats de Cultura Popular Catalana d’Esparreguera (La Fede) i a les altres entitats de la vila que han participat en les celebracions per “haver entès la situació que vivim i haver tingut la imaginació de reinventar els seus actes i buscar-hi un valor afegit per no deixar al poble sense festa”. L’alcalde ha subratllat que “hem estat molt curosos amb el compliment de les mesures de seguretat, és cert que no hi ha hagut un ambient festiu com els altres anys, però sí que hem intentat generar espais de retrobada”, com els que s’han produït en alguns espectacles presencials com el pregó i el concert de la Banda de Música d’Esparreguera, al qual van assistir-hi 125 persones.

Una altra de les novetats d’aquesta Festa Major que també ha vingut per quedar-se és la pàgina web específica de la festa, on es podia consultar la programació, veure els actes en directe, accedir als vídeos de la festa, però també llegir informació sobre les entitats, records i memòries d’anys anteriors i fer passatemps familiars. Actualment encara es poden visualitzar els 26 vídeos que s’han creat, molts dels quals eren actes retransmesos en streaming o en diferit, que, com apunta el regidor de Cultura, “han tingut una valoració molt positiva per la seva gran qualitat audiovisual i alguns han tingut un seguiment força elevat, com el pregó de Festa Major, el concert dels The Papa’s and the Popo’s, el concert de la Missa Catalana del mestre Josep Borràs o l’homenatge a les víctimes de la Covid-19”. A més, tot aquest material constitueix una documentació històrica molt important sobre la celebració de la Festa Major d’Esparreguera.

El castell de focs decloenda es va fer ahir a la nit des del campanar d’Esparreguera