Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Vista des de MDG

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dimarts, 21 de juliol de 2020

Llibreries i floristeries podran posar dijous parades al carrer pel Dia del Llibre i la Rosa

Esparreguera se suma així a aquesta celebració amb l’autorització de la venda de llibres i roses davant dels establiments d’aquests dos sectors. Malgrat que hi havia més actes culturals programats, aquests han quedat suspesos per motius de seguretat, com l’entrega de premis dels XXII Jocs Florals, que finalment es farà pels volts de la Diada

Aquest dijous 23 de juliol se celebra el Dia del Llibre i de la Rosa, una diada organitzada per la Cambra del Llibre de Catalunya i el Departament de Cultura que enguany, a causa de la pandèmia de la Covid-19, no ha pogut celebrar-se per Sant Jordi com és tradicional. L’Ajuntament d’Esparreguera s’ha adherit a aquesta celebració i ha autoritzat la instal·lació de parades de llibres i roses al carrer davant de les llibreries i floristeries del municipi. Malgrat que inicialment es treballava amb la idea de fer una festa de caire cultural, que havia de comptar amb l’entrega de premis dels XXII Jocs Florals i una actuació, finalment el consistori ha optat per suspendre els actes per evitar aglomeracions i per motius de prevenció. Tot i això, la Regidoria de Cultura anima a la ciutadania a comprar llibres i roses com a mostra de suport al comerç local.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, ha explicat que “hauríem volgut fer una dinamització artística del Dia del Llibre i de la Rosa i centralitzar les parades entre la plaça de l’Ajuntament, la plaça de la Pagesia i el carrer dels Arbres, però per qüestió de seguretat i per evitar crear aglomeracions finalment hem optat perquè les parades es col·loquin només davant dels establiments de llibreries i floristeries”. D’aquesta manera s’evita concentrar la ciutadania en determinats espais i es diversifiquen els punts de venda de llibres i roses, que podran obrir durant tota la jornada complint sempre amb les mesures d’higiene i seguretat. Malgrat que Esparreguera es manté estable i no s’ha notat cap increment en el nombre de casos detectats, el consistori ha preferit actuar amb prevenció.

Donades les circumstàncies, i per tal d’assolir les màximes garanties sanitàries, tant per als professionals com per als ciutadans, la diada comptarà amb la participació exclusiva del sector professional del llibre i de la rosa. En aquest context, Juan Jurado ha animat a la ciutadania a que, “sempre mantenint el distanciament social, fent ús de la mascareta i de totes les mesures d’higiene i seguretat establertes, surtin a comprar llibres i roses, perquè no suposa cap risc addicional a les activitats que ja fem en el nostre dia a dia i representarà una mostra de suport al comerç local i, concretament a aquests dos sectors que han vist greument afectada la seva facturació a causa de l’emergència sanitària i la cancel·lació de la celebració de Sant Jordi”.

En referència a l’entrega de premis dels XXII Jocs Florals d’Esparreguera que s’havia de celebrar en el marc del Dia del Llibre i de la Rosa, finalment s’ha aplaçat i es farà durant les celebracions de la Diada Nacional de Catalunya. En aquesta edició només s’han presentat tres obres en la categoria de narrativa d’adults i les altres categories han quedat desertes. El regidor de Cultura ha explicat que “la pandèmia ha alterat els terminis de participació al certamen i n’ha fet baixar la participació; el fet que els instituts només poguessin fer classes a distància s’ha notat molt en la categoria joves, que aquest any no ha tingut cap candidata”. Les obres que s’han presentat seran valorades pel jurat i el veredicte es farà públic pels volts de l’11 de setembre. “Encara no podem concretar quin format tindrà l’acte, ni si podrà ser presencial o l’haurem de retransmetre per streaming, ens haurem d’adaptar a les circumstàncies socials i sanitàries que tinguem a principis de setembre”, ha apuntat Juan Jurado.

Les parades es col·locaran davant de les llibreries i floristeries