Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Can Tobella

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Joventut, Memòria Històrica Dimarts, 6 d'octubre de 2020

El lliurament del Premi de Recerca i dels Jocs Florals serà el 23 d’octubre a Can Pasqual

Aquest any, a conseqüència de la pandèmia i el tancament dels centres escolars, ha disminuït la participació en els dos concursos. La XXIIa edició del certamen literari compta només amb tres obres en la categoria de narrativa d’adults i al V Premi de Recerca s’ha presentat un treball en la categoria d’adults i dos en la de 1r i 2n de Batxillerat

L’entrega de premis dels XXII Jocs Florals i el lliurament del V Premi de Recerca Vila d’Esparreguera es farà enguany de manera conjunta el divendres 23 d’octubre a les 7 de la tarda a la sala noble de Can Pasqual. En aquesta edició la pandèmia de la Covid-19 ha alterat els terminis de presentació i ha fet baixar la participació en els dos certàmens, motiu pel qual la regidoria de Cultura ha optat per donar a conèixer les persones guanyadores en un mateix acte. El concurs literari, que tradicionalment feia el seu lliurament pels volts de Sant Jordi, compta en aquesta edició amb tres obres en la categoria de narrativa d’adults i al Premi de Recerca, que feia la seva entrega de guardons al juliol, s’ha presentat un treball en la categoria d’adults i dos en la de 1r i 2n de Batxillerat.

Els concursos es van veure afectats per la declaració de l’Estat d’Alarma i la suspensió dels terminis de presentació que es van haver d’allargar fins al 22 de juny, en el cas dels Jocs Florals, i fins al 20 d’agost en el Premi de Recerca. En els dos casos l’impacte negatiu de la Covid-19 i el tancament dels centres educatius durant el curs passat han fet baixar la participació. En aquets sentit, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, ha explicat que “el fet que els instituts només poguessin fer classes a distància s’ha notat molt en la categoria joves, que aquest any no ha tingut cap obra candidata en els Jocs Florals i només dues en la categoria de Batxillerat del Premi de Recerca, en el qual no s’ha presentat tampoc cap treball en la categoria d’alumnes de 3r i 4t d’ESO”.

En la darrera edició dels Jocs Florals es van presentar 17 obres i els Premis de Recerca havien arribat a tenir fins a 8 treballs entre els seus candidats. “Som conscients que aquest ha estat un any excepcional en molt aspectes i això ha influït també a nivell social i emocional i ha fet baixar la participació, però esperem poder recuperar-la de cara a les properes edicions dels dos certàmens”, ha afirmat Juan Jurado. El jurat dels Jocs Florals ja s’ha reunit per a decidir el veredicte i el proper 14 d’octubre ho farà el del Premi de Recerca -format pel regidor de Cultura i persones vinculades al món de l’educació i de la recerca com Mariona Masferrer, Joana Llordella, Fermí Osta i Josep Ràfols-, que haurà de triar un guanyador en la categoria de 1r i 2n de Batxillerat i valorar la qualitat del treball de la categoria d’Adults.

En aquesta edició s'han presentat tres treballs de recerca i tres obres literàries