Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

Vista des de MDG

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Policia Local Dimecres, 23 de desembre de 2020

Els fets delictius es redueixen un 20% a Esparreguera durant el 2020

El confinament i la reducció de la mobilitat per frenar els contagis de Covid-19 han fet disminuir, de manera generalitzada, els delictes al municipi, segons ha avançat l’inspector en cap de la Policia Local d’Esparreguera. D’altra banda, fins al mes de novembre s’han interposat 597 sancions per infraccions relacionades amb l’incompliment de les restriccions

Els fets delictius han baixat un 20% a Esparreguera durant el 2020 a conseqüència del confinament i les mesures adoptades per les autoritats sanitàries per frenar els contagis de Covid-19. Així ho ha avançat l’inspector en cap de la Policia Local d’Esparreguera, Josep Sánchez, en una entrevista a Ràdio Esparreguera, en la que ha donat a conèixer algunes dades de seguretat del cos que es presentaran públicament a la propera Junta Local de Seguretat. Els delictes que més es redueixen són els robatoris a domicilis, que baixen un 50%, mentre que s’incrementen notablement els robatoris a l’interior de vehicles, que pugen gairebé en un 60%. Des del mes de març fins al novembre s’han posat també 597 sancions per infraccions relacionades amb l’incompliment de les restriccions de la Covid-19 al municipi, sent el mes de novembre el que va acumular més denúncies, un total de 173.

Els delictes han disminuït en el darrer any al municipi de manera generalitzada. “Amb el confinament, la reducció de la mobilitat i el confinament nocturn, de gener a novembre, i en relació a l’any anterior, han baixat un 20% els delictes denunciats”, ha assegurat l'inspector en cap de la Policia Local d’Esparreguera, Josep Sánchez, qui ha subratllat que “es tracta d’un percentatge molt important i ens permet dedicar recursos a altres tasques”. En comparació amb el 2019 han baixat gairebé totes les tipologies delictives, amb alguna excepció, com són els robatoris a l’interior de vehicles, que creixen de manera important. “Els delictes contra el patrimoni han baixat un 25%, els robatori a domicilis, que l’any passat estaven en xifres molt altes, s’han reduït en un 50% i l’únic que incrementa de manera notable són els robatoris a l’interior de vehicles, que han pujat entre un 50 i un 60%, tot i que en xifres absolutes estem parlant de 4 o 5 robatoris d’aquesta tipologia cada mes”, ha puntualitzat Josep Sánchez.

Aquest any, els cossos policials també han hagut d’exercir el control sobre el compliment de les diverses restriccions aprovades per les autoritats per fer front a la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, des del mes de març, amb l’inici del primer Estat d’Alarma i fins al novembre, s’han interposat a Esparreguera un total de 597 denúncies per incompliment de les mesures sanitàries. El mes de novembre és el que ha registrat el major nombre de sancions, un total de 173 denúncies, molt per sobre de les 137 que es van imposar al mes de març, quan es va decretar el confinament total de la població. L’inspector en cap de la Policia Local ha explicat que “les mesures han estat cada vegada més restrictives i això ha fet que la nostra activitat sancionadora també s’hagi incrementat, perquè hi ha més casuístiques que poden donar lloc a incompliments”. Les denúncies més habituals són les de mobilitat, tan nocturna com de confinament de cap de setmana, però també hi ha sancions a establiments comercials i d’hostaleria per no respectar els horaris i per consum d’alcohol o fumar a la via pública. Malgrat tot, Josep Sánchez ha destacat que “en general, la ciutadania fa cas a les mesures, sobretot les d’autoprotecció, com l’ús de la mascareta, que cada vegada està més integrat per la majoria de la població”.

Aquestes dades es donen a conèixer públicament a la Junta Local de Seguretat, el principal òrgan de coordinació de la seguretat en l'àmbit municipal, que aquest any no s'ha pogut celebrar a causa de la declaració de l'Estat d'Alarma i l'emergència sanitària. De cara al 2021 el consistori té la intenció de reprendre la reunió de la junta, en el format i les condicions que la situació sanitària permeti, per a analitzar i avaluar l’estat de la seguretat pública del municipi.

El confinament i la reducció de la mobilitat han fet disminuir els delictes al municipi