Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 11/05/2021
Traducció automàtica

Can Paloma i Monestir

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles, Gent Gran, Salut Pública Dilluns, 26 d'abril de 2021

La residència Can Comelles treballa per contenir un brot de Covid-19

El centre de gent gran d’Esparreguera va confirmar ahir 20 casos positius a la residència vella tot i que totes les persones usuàries havien estat vacunades el passat mes de gener. A hores d’ara totes les persones residents es troben bé i amb absència de símptomes greus, mentre des de la direcció del centre s’investiguen les possibles causes del brot

La Residència Municipal Can Comelles treballa des de la jornada d’ahir per contenir un brot de Covid-19 que afecta 20 persones de la zona vella, totes elles amb simptomatologia lleu i sense problemes respiratoris. Ahir a la tarda, quan es van confirmar els diferents casos, es va informar de la situació a les famílies de totes les persones residents, es va procedir a l’aïllament d’aquestes, i es van suspendre les sortides i les visites al centre. Des d’avui s’estan fent noves proves diagnòstiques a les persones usuàries i al personal sanitari tant de la residència nova com de la residència vella, mentre es manté en observació les persones positives, la majoria d’elles asimptomàtiques. Recentment totes les persones usuàries de la residència Can Comelles havien estat vacunades contra la Covid-19 i havien començat un règim de sortides i visites a familiars que fins fa poc tenien restringit. A hores d’ara s’investiguen les causes d’aquest brot i no es descarta que tingui el seu origen en el contacte amb l’exterior.

Des de que ahir a la tarda es van confirmar els 20 casos positius de Covid-19 a la residència vella de Can Comelles els responsables del centre es van posar a gestionar la situació en una triple direcció. D’una banda, aïllant les persones residents i mantenint la vigilància i el seguiment assistencial a totes elles; d’altra banda, suspenent les visites i comunicant la situació i les mesures posades en marxa als familiars; i, en tercer lloc, coordinant-se amb el Departament de Salut, la Regió Sanitària Metropolitana Sud i l’Ajuntament d’Esparreguera per acordar les noves actuacions a emprendre. Una de les darreres mesures ha estat realitzar proves diagnostiques PCR aquest mateix matí a totes les persones usuàries, tant de la residència nova com de la residència vella, per constatar que el brot no s’ha estès. Un cop s'obtinguin els resultats d'aquestes proves es prendran noves mesures per evitar la propagació del brot.

La col·laboració institucional per atendre la situació està sent màxima entre la direcció del centre, l’administració sanitària i l’Ajuntament d’Esparreguera per mirar d’identificar les causes d’aquest brot. Es dona la circumstància que totes les persones residents a Can Comelles havien estat vacunades contra la Covid-19 fa algunes setmanes i que, després d’això, havien començat un règim de sortides i visites obert amb els seus familiars. A hores d’ara s’investiga si l’origen dels casos detectats pot estar en el contacte amb familiars o l’exterior del centre de gent gran d’Esparreguera. En els propers dies, atenent a l’evolució dels casos detectats i als possibles focus d’infecció identificats, es prendran noves mesures per aïllar els focus de contagis i contenir-ne la propagació. No es descarta que alguna d'aquests mesures impliqui el trasllat d'alguns avis i àvies a altres residències de manera temporal per evitar el contacte entre les persones positives i les negatives.

Donada la situació d’aïllament de les persones usuàries de la residència vella, la comunicació entre la direcció de la residència i les famílies està sent constant. Ahir a la tarda es va fer un comunicat a totes les famílies de les persones usuàries i, a més, a les de les persones positives se les va trucar per informar-les de l’estat de salut d’aquestes així com de les mesures de confinament i seguiment posades en marxa. Dels 52 tests d’antígens realitzats ahir entre les persones residents a la zona vella de Can Comelles, 32 van donar negatiu i 20 van resultar positives. D’aquestes 12 persones no presentaven cap mena de símptoma i 8 d’elles presentaven símptomes lleus, com ara febrícula. En cap cas no es varen detectar símptomes greus ni complicacions respiratòries. En els propers dies es mantindrà l’aïllament i el seguiment sanitari a les persones residents a la zona vella i s’informarà puntualment de totes les mesures al respecte.

Residència Municipal Can Comelles