Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 11/05/2021
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles, Gent Gran, Salut Pública Dimecres, 28 d'abril de 2021

Can Comelles traslladarà 7 persones residents per contenir el brot de Covid-19

El centre de gent gran d’Esparreguera allotjarà temporalment 7 persones a una residència de l’Hospitalet per tal d’evitar nous contagis. Els casos positius van situar-se ahir en 24 després de les proves dutes a terme dilluns. A hores d’ara s’està pendent dels resultats de les PCR practicades a tot el personal sanitari i a la residència nova, que també ha quedat tancada a sortides i visites

La Residència Municipal Can Comelles traslladarà en les properes hores 7 persones usuàries de la residència vella a un centre de gent gran de l’Hospitalet de Llobregat. Es tracta de persones que han donat negatiu als tests PCR i que seran traslladades temporalment com a mesura de de contenció del brot de Covid-19 localitzat el passat diumenge. En aquests moments s’està pendent de conèixer els resultats de les proves PCR realitzades ahir a les persones usuàries de la residència nova i a tot el personal assistencial del centre. A la residència vella, els tests practicats dilluns han fet augmentar la xifra de contagis a 24. Tots els avis i àvies que han donat positiu són asimptomàtics o presenten símptomes lleus i només un d’ells es troba actualment hospitalitzat, però ho està per una patologia prèvia de caràcter respiratori i es troba estable. La residència vella segueix confinada i des d’ahir, com a mesura preventiva, s’han tancat també les visites i sortides de la residència nova.

Per tal de garantir el correcte aïllament de les persones positives de la residència vella, el centre de gent gran d’Esparreguera procedirà en les properes hores a traslladar 7 persones no contagiades de Covid-19 a una residència de l’Hospitalet de Llobregat on no hi ha casos positius de coronavirus. “Aquesta mesura és de caràcter temporal, per a garantir que no es comparteixen habitacions ni espais comuns, com són els banys, entre persones positives i negatives”, ha apuntat l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas. Des de la detecció del brot el passat diumenge, la direcció de la residència municipal ha aplicat les diferents mesures que fixen els protocols sanitaris aïllant les persones residents -a les quals se’ls fa seguiment assistencial-, suspenent les visites i les sortides a l’exterior del centre, i comunicant la situació i les mesures posades en marxa a les famílies.

Després dels resultats de les proves PCR practicades dilluns a la residència vella, els casos positius han augmentat fins a 24. Molts d’aquests són asimptomàtics i només alguns presenten símptomes lleus. Dels 20 casos detectats inicialment, 12 persones no presentaven cap mena de símptomatologia i 8 d’elles presentaven símptomes com febre o febrícula. Només hi ha una persona positiva de Covid-19 hospitalitzada, però ho està per una patologia prèvia de caràcter respiratori i es troba estable i fora de perill. Entretant, s’està pendent de conèixer els resultats de les proves PCR realitzades ahir a les persones usuàries de la residència nova i a tot el personal assistencial del centre. Des d’ahir, i com a mesura preventiva, s’han tancat les visites i sortides de la residència nova, tot i que es manté el contacte entre les persones residents i les seves famílies a través de trucades i videotrucades.

Totes les persones residents estan vacunades, des del passat mes de gener, amb les dues dosis de la vacuna, per això l'alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha assegurat que la situació “ha agafat a tothom per sorpresa, tot i que s’ha demostrat que amb la vacuna la simptomatologia és més lleu”. El Departament de Salut no ha informat oficialment sobre l’origen del brot i estudia en aquests moments si cal aplicar nous protocols. En aquest sentit, Rivas ha demanat que “si cal reflexionar sobre un canvi de protocol pel que fa al règim de visites i sortides a les residències es tingui en compte les persones que hi viuen i la seva la salut emocional”. L’alcalde d’Esparreguera ha assegurat que a la residència se seguiran totes les mesures i ha destacat que “els treballadors i treballadores han demostrat una gran professionalitat durant tota la pandèmia, ja que Can Comelles ha estat residència verda durant molts mesos i no hem hagut de lamentar cap decés a causa del coronavirus”.

Residència Municipal Can Comelles d'Esparreguera