Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dimarts, 18 de maig de 2021

La Festa Major d’Esparreguera recupera la presencialitat amb mesures de prevenció

Els actes tindran lloc del 7 al 12 de juliol en dos escenaris principals, l’aparcament de les Hortes i la plaça del Centre, que acolliran la gran majoria d’activitats programades. Per a complir amb la normativa sanitària, l’aforament estarà limitat i per a poder-hi assistir caldrà fer reserva prèvia d’entrades, que seran gratuïtes

La Festa Major d’Esparreguera torna aquest any a la presencialitat, però seguint les mesures de prevenció per a evitar la propagació de la covid-19. L’any passat la situació d’emergència sanitària va obligar a celebrar una festa amb actes que es podien seguir en streaming i algunes activitats descentralitzades als barris per a evitar aglomeracions. Aquest any, la festa gran torna al carrer amb dos escenaris principals, l’aparcament de les Hortes i la plaça del Centre, que tindran l’aforament limitat. Per aquest motiu, caldrà fer reserva prèvia d’entrades, que seran gratuïtes, per a poder assistir als diferents actes. La programació, que s’està acabant de tancar aquestes setmanes, inclou cultura popular, música, cinema i teatre. Tots els actes s’adaptaran per a complir amb la normativa sanitària vigent, de manera que els balls seran concerts i la cercavila passarà a ser una mostra. També hi haurà una proposta que es farà de manera descentralitzada als diferents barris de la vila.

El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha recordat que “l’any passat vam fer una aposta decidida en favor de la festa entenent que no és només un espai d’esbarjo i descans, sinó una necessitat de socialització i comunitat que cal entendre i protegir”. “Aquest any, amb un panorama pandèmic completament diferent, hem treballat una Festa Major que està molt més a prop del que va ser la d’abans de la pandèmia, és a dir, recuperem el fet presencial”, ha subratllat el regidor, qui ha apuntat que “al juliol passat no sabíem ni quan arribarien les vacunes, ni quina efectivitat tindrien, i avui ja sabem que la previsió és vacunar als ciutadans i ciutadanes de 16 a 39 anys durant el mes de juliol”. En aquest sentit, ha volgut enviar un “missatge d’optimisme, d’alegria, de superació col·lectiva i, sobretot, de crida a la confiança” i ha assegurat que “hem posat tots els recursos necessaris per a garantir que la festa, a més del fet comunitari i ciutadà que és, pugui ser el més segura possible i complir escrupolosament amb la normativa vigent”.

La celebració tindrà lloc del 7 al 12 de juliol i es desenvoluparà principalment en dos escenaris. Per una banda hi haurà l’aparcament de les Hortes, que serà l’escenari principal i el que tindrà més aforament, un total de 1.000 persones, i per l’altra, la plaça del Centre, que tindrà capacitat per a 350 persones. La programació serà més reduïda que abans de la pandèmia, però inclourà tot tipus d’activitats culturals. Hi haurà música, amb concerts per al públic jove, adult i familiar, cinema a la fresca i un espectacle teatral. També hi haurà una mostra de cultura popular, que substituirà la tradicional cercavila de Festa Major, amb els Castellers d’Esparreguera, la Colla Bastonera del Montserratí, la Colla de Diables d’Esparreguera, les Gitanes Montserratines i els Geganters d’Esparreguera. Així mateix, es mantindrà l’aposta que ja es va fer l’any passat per a descentralitzat algunes activitats, amb una proposta que durant tres dies s’anirà repetint als diferents barris del municipi.

Per accedir als dos espais caldrà fer reserva prèvia d’entrades a través d’una nova aplicació que l’Ajuntament d’Esparreguera posarà en marxa. Els dos escenaris comptaran amb cadires, que mantindran una separació d’un metre de distància entre elles, per a poder controlar l’aforament. L’espai estarà tancat perimetralment i només hi podran accedir aquelles persones que disposin d’entrada. Serà obligatori l’ús de mascareta durant tot l’acte, concert o espectacle i tant l’entrada com la sortida es farà de forma esglaonada. Dins del recinte no hi haurà servei de bar i estarà completament prohibit fumar, menjar i beure.

La programació inclourà música, cinema, teatre i cultura popular