Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dimarts, 1 de juny de 2021

Esparreguera serà aquest dissabte escenari del Festival Espurnes Barroques

Enguany el festival arriba per primera vegada al municipi amb una programació que posa en valor el retaule desaparegut de l’església de Santa Eulàlia: la conferència “El gust de recrear un retaule” i el concert “Absències de Montserrat” a càrrec del Cor Cererols. Els dos actes compten amb control d'aforament i reserva prèvia d'entrades

Aquest dissabte Esparreguera acollirà dos esdeveniments culturals en el marc de la quarta edició del Festival Espurnes Barroques, que enguany porta per lema Passió Barroca. Es tracta d’un festival que, entre el 14 de maig i el 13 de juny, programa més d’una vintena d’actes, entre música i propostes complementàries, en una quinzena de municipis de Catalunya que han preservat un important llegat barroc. En el marc d’aquest festival, Can Pasqual acollirà a les 6.30 de la tarda la conferència “El gust de recrear un retaule” de la mà d’Àngels Rius, historiadora de l’art i bibliotecària de l’Abadia de Montserrat i Marc Suárez, escultor i guanyador del Premi Cake Masters al millor pastisser del 2019. I a les 8.30 del vespre, el Cor Cererols, format l’any 2018 per un nucli d’antics escolans de Montserrat, sota la direcció de Marc Díaz, oferirà el concert “Absències de Montserrat”, a l’església de Santa Eulàlia.

Per primera vegada Esparreguera serà escenari del Festival Espurnes Barroques, que enguany arriba a la quarta edició programant 16 concerts, 4 conferències, un cafè-tertúlia i un taller infantil a diferents municipis de les comarques del Solsonès, el Bages, la Segarra, l’Anoia i també el Baix Llobregat. La nostra vila s’estrena acollint aquest dissabte 5 de juny dues propostes que posen en valor el retaule desaparegut de l’església de Santa Eulàlia. El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha explicat que “ens va arribar l’oportunitat de poder portar el festival a Esparreguera, perquè tot i que actualment no tenim cap retaule barroc, en vam tenir un de molt interessant i majestuós que es va cremar i destruir durant la Guerra Civil i, a través d’aquets record, ens ha estat possible entrar dins del festival”. Pel regidor esparreguerí “és una fita molt important tenir el Festival Espurnes Barroques a la nostra vila i hem de demostrar que a Esparreguera ens agraden les arts escèniques i ens agrada la música".

La primera proposta d’aquest dissabte és la conferència “El gust de recrear un retaule”, que permetrà reviure, de la mà d’Àngels Rius, historiadora de l’art i bibliotecària de l’Abadia de Montserrat, els fets ocorreguts a Esparreguera durant el 1936, quan la fúria d’alguns escamots va causar danys irreparables en moltes esglésies del país. Com a contrapunt a aquesta història amarga, l’escultor Marc Suárez, guanyador del Premi Cake Masters al millor pastisser del 2019, explicarà el seu procés de recreació lliure i a escala del retaule major, feta amb l’amargor endolcida de la xocolata. L’acte tindrà lloc a les 6.30 de la tarda a la sala d’actes de Can Pasqual. L’entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia perquè l’aforament és limitat.

La segona proposta és el concert “Absències de Montserrat” a càrrec del Cor Cererols, un cor professional format l’any 2018 per un nucli d’antics escolans de Montserrat, sota la direcció de Marc Díaz. El cor està especialitzat en música antiga i compta amb l'enregistrament del seu primer disc, Cum Silentio. El concert comptarà amb la presència de Bernat Vivancos, últim hereu de l’escola montserratina, que parlarà de l’obra amb què es clou el programa, que comptarà amb la interpretació del Rèquiem a 8 veus de J. Marc, Dies irae, de J. Cererols i Aeternam, de B. Vivancos. L’acte tindrà lloc a les 8.30 del vespre a l’església de Santa Eulàlia. Les entrades es poden adquirir amb antel·lació a la web del festival, tenen un preu de 18 euros, amb un descompte del 50% per als infants i joves de 6 a 16 anys i són gratuïtes fins als 5 anys. També es podran adquirir el mateix dia del concert a la taquilla per un preu de 21 euros.

El Cor Cererols oferirà el concert “Absències de Montserrat”