Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 27/09/2021
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient, Protecció Civil Dimecres, 16 de juny de 2021

Comença a Esparreguera la campanya de prevenció d’incendis forestals

L’ADF ja ha iniciat les guàrdies de vigilància de caps de setmana i aquest divendres s’activarà el dispositiu d’informació i vigilància per a la prevenció d’incendis forestals de la Diputació de Barcelona. A més, la Brigada Municipal ha fet tasques de neteja i desbrossat per a minimitzar la càrrega de combustible en zones properes a escoles i diferents espais del municipi

Aquesta setmana ha començat a Esparreguera la campanya de prevenció d’incendis forestals. El dia 12 de juny es van iniciar les guàrdies de cap de setmana que porten a terme els efectius locals de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i, a partir de divendres, la Diputació de Barcelona posa en marxa el dispositiu d’informació i vigilància per a la prevenció d’incendis forestals amb un vehicle que diàriament farà ruta pel municipi. Així mateix, la Brigada Municipal ha realitzat tasques de desbrossat i neteja de franges perimetrals per a minimitzar la càrrega de combustible en espais naturals i zones properes a equipaments municipals. A més, durant aquests dies propers a la revetlla de Sant Joan es faran inspeccions per controlar les dimensions de les fogueres i es farà un control especial dels contenidors de paper i cartró per a minimitzar els riscos que comporta l’ús de material pirotècnic.

Durant els mesos previs a l’inici de l’estiu s’han realitzat diverses actuacions de neteja forestal al municipi, com el desbrossat a banda i banda de l’antiga N-2, des del polígon industrial de Can Comelles fins al terme municipal de Collbató, de diferents solars municipals propers a zones verdes, com el situat al carrer del Torrent Mal, i d’altres espais com la font del Roure i la font de l’Avellaner a Can Rial. Així mateix també s’han realitzat tasques de neteja forestal per a establir perímetres de seguretat en zones forestals properes a escoles, com el Taquígraf Garriga, el Pau Vila o l’escola Roques Blaves. Cal recordar que fins al 15 d’octubre està prohibit fer foc en terrenys forestals i la franja de 500 metres que els envolta i que es poden sol·licitar autoritzacions excepcionals per tal de realitzar activitats amb risc d'incendi a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania.

Entre les mesures de prevenció, també hi figuren les guàrdies que fan els efectius de l’ADF d’Esparreguera, que disposa de quatre persones de guàrdia tant dissabte com diumenge, des de les 12 del migdia fins a les 9 del vespre. El vocal de l’ADF, Joan Roda, ha apuntat, en declaracions a l’emissora municipal, que “farem guàrdies tots els caps de setmana fins al 19 de setembre i, si la situació ho requereix, també en farem puntualment altres dies” i ha explicat que “aquest any hem allargat una hora més les guàrdies perquè estadísticament la majoria d’incendis es produeixen a les tardes”. L’ADF també ha fet tasques preventives les darreres setmanes com el desbrossat de diferents punts d’accés a zones forestals, com les Setze Fonts i tota la franja propera al barri del Castell. “Accions com el Le’ts clean Europe i col·laboracions que hem fet amb Ronda Verda i Som Entorn ens han permès treure més de 3 tones de brossa i deixalles de la muntanya i això també ajuda a disminuir la càrrega de combustible”, ha subratllat el vocal de l’ADF, que ha recordat a la ciutadania que en cas d’incendi cal trucar al 112 o a la Policia Local d’Esparreguera, al 93 777 55 77.

També aquesta setmana es posa en marxa el Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, un dispositiu que abasta el conjunt de la província i que té com a objectius reduir el nombre d’incendis mitjançant la sensibilització a la població i la detecció de punts de risc que poden ser causa d’un incendi forestal, com ara abocaments de material inflamable, barbacoes que no compleixen la normativa, incidències en la xarxa elèctrica i piles de biomassa. En el cas d’Esparreguera, fins a l’1 de setembre hi haurà un vehicle que diàriament, de 12.30 del migdia a 7.30 del vespre, farà una ruta pel nostre terme municipal i per Collbató per prestar suport en la vigilància forestal.

D’altra banda, la setmana que ve es faran rondes d’inspecció per a comprovar les dimensions de les possibles fogueres que es puguin encendre la nit de la revetlla, les quals necessiten prèvia autorització per part de l’Ajuntament. Des de la Generalitat s’ha autoritzat l’encesa de fogueres sempre que s’evitin aglomeracions en els espais de visualització i es mantinguin les distàncies de seguretat. La celebració de revetlles de Sant Joan també està autoritzada però les trobades s’han de celebrar en format reduït, cal evitar les aglomeracions en espais no controlats o activitats no organitzades i es mantenen suspeses les activitats de ball i similars. A nivell municipal, les sol·licituds de tall de carrers per a celebrar revetlles es poden presentar fins aquest divendres 18 de juny a la seu electrònica municipal o a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania.

L'ADF ja ha començat les guàrdies de vigilància, que s'allargaran fins al 19 de setembre