Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dimarts, 6 de juliol de 2021

L’Ajuntament treballa per adaptar la Festa Major a les noves mesures anti-Covid

El consistori manté l’agenda festiva si bé aplicarà alguns canvis per adaptar-se a les noves restriccions. D’acord amb les noves mesures anunciades, a hores d’ara ja no és possible reservar entrades a les activitats que superaven les 500 reserves i s’ha posat aquest mateix topall a tota la resta, a l’espera de concretar les noves mesures a adoptar durant les properes hores

La celebració de la Festa Major es veu directament afectada per les restriccions anti-Covid anunciades aquest migdia pel Govern de la Generalitat, per les quals es limita l’oci nocturn i la celebració d’activitats multitudinàries a Catalunya. Segons aquestes mesures, a partir d’aquest divendres i durant els següents 14 dies, per a la celebració d’activitats amb més de 500 persones amb ball permès serà necessari acreditar la pauta completa de vacunació o presentar un test d’antígens o PCR negatius realitzats en les darreres 12 hores. Per aquesta raó, des d’avui mateix, els actes de Festa Major que superaven les 500 reserves han tancat l’aforament i en la resta d’activitats s’ha situat el topall màxim d’assistents en aquesta xifra de cara a assegurar la viabilitat de tots els actes del programa. En els propers dies, i d’acord amb la resolució que finalment entri en vigor, és previst que l’Ajuntament prengui noves decisions sobre com caldrà adaptar els espectacles per als que ja es comptava amb més de 500 reserves, si bé segons s’ha avançat des de l’Agència de Salut Pública l’obligatorietat dels tests o la vacunació només afectarà a les activitats musicals amb aforaments superiors a les 500 persones, amb públic dempeus, en les que sigui permès el ball i no, per tant, a les activitats amb públic assegut. A Esparreguera a hores d’ara el risc de rebrot és de 458 i la velocitat de transmissió de 4’4, segons dades oficials del Departament de Salut.

El programa de Festa Major, que comença oficialment aquest dijous, manté totes les activitats previstes però, d’acord amb les noves restriccions anunciades, ha tancat la reserva d’entrades als espectacles on la demanda ja superava les 500 localitats: la mostra de cultura popular, on ja hi havia gairebé 1.000 reserves; l’Impro Show, amb més de 600 reserves; el concert amb la Salseta del poble Sec, amb 580 entrades ja reservades; el concert de Lildami i Mi.Amargo, amb més de 600; i el concert de Buhos i Porto Bello, amb tot exhaurit des de fa dies. En tots aquests casos, en les properes hores es determinarà l’impacte efectiu de les noves restriccions i de quina manera s’aplicaran les mesures d’obligat compliment per garantir la seguretat i evitar la propagació dels contagis. Segons s’ha anunciat aquesta mateixa tarda, l’obligatorietat dels tests o la vacunació només aplicarà a les activitats a l’aire lliure amb aforaments superiors a les 500 persones, amb públic dempeus, en les que sigui permès el ball. D’aquesta manera, i a la llum de la resolució que finalment entri en vigor, s’acabarà de decidir sobre l’aforament i les condicions d’accés i, immediatament, se n’informarà a la ciutadania.

Pel que fa a les activitats que fins al dia d’avui no superaven les 500 reserves, l’Ajuntament ha decidit limitar el nombre màxim d’assistents a aquesta xifra a l’espera veure com s’acaben concretant i aplicant les noves mesures. És així com el Pregó de Festa Major, el concert i el ball amb l’orquestra Els Montgrins es mantenen en la programació però, de moment, amb un aforament màxim de 500 persones. En aquests moments, a aquestes activitats i també als actes previstos a l’escenari de la Plaça del Centre –el cinema familiar a la fresca i el concert dels Coros Rocieros Santa Eulàlia i Nuevos Comienzos– encara és possible fer reserva de localitats a través de la plataforma entrades.esparreguera.cat. D’altra banda, tot i que les noves restriccions no impediran dur a terme el gruix d’activitats de la Festa Major, “les dades sobre l’estat de la pandèmia a Esparreguera demanen la màxima responsabilitat per part del conjunt de la ciutadania”, segons ha assenyalat l’alcalde del municipi, Eduard Rivas. A hores d’ara, Segons el Departament de Salut, el risc de rebrot al municipi és de 458 i la velocitat de transmissió de 4’4. A Catalunya, la incidència acumulada els últims 14 dies supera els 400 casos per cada 100.000 habitants i la velocitat de transmissió se situa en 3,3, si bé fa només 24 hores era de 2,99.

L’Ajuntament treballa per adaptar els actes de Festa Major a les noves mesures anti-Covid