Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient, Protecció Civil Dimarts, 13 de juliol de 2021

Esparreguera en alerta davant l’elevat risc d’incendi forestal

El cos d’Agents Rurals ha inclòs avui el municipi en el nivell 3 del Pla Alfa per l’alt risc d’incendi forestal previst fins dimecres a causa de l’entrada de vent i la baixada de la humitat. L’accés al Parc Natural de la muntanya de Montserrat ha quedat tancat, les activitats amb risc d'incendi suspeses i l’Ajuntament demana a la població extremar precaucions per a evitar riscos

L’Ajuntament ha activat en fase d’alerta el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) després que Esparreguera s’hagi inclòs avui entre els municipis afectats pel nivell 3 del Pla Alfa dels Agents Rurals per l’elevat risc d’incendi forestal a la zona. L’alerta s’allargarà fins demà, davant les previsions meteorològiques que pronostiquen l’entrada de ratxes de vent i la baixada de la humitat per sota del 40%. La Generalitat ja va activar ahir el pla d’emergències per incendis INFOCAT que mantenia tota la comarca del Baix Llobregat en nivell 2, motiu pel qual es va haver suspendre el castell de focs de cloenda de la Festa Major. Així mateix, també han quedat suspesos els permisos especials per a fer barbacoes en zones autoritzades i per a fer crema agrícola controlada. El consistori demana la col·laboració i compromís de la ciutadania per a evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle i recorda que cal trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.

Els efectius locals de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) estan fent torns de guàrdies extraordinàries durant aquests dies davant l’elevat risc d’incendi i la Policia Local també es troba en alerta davant de qualsevol avís o conducta perillosa que es pugui produir al municipi. Els accessos al Parc Natural de la muntanya de Montserrat han quedat tancats i es recomana, com a mesura de prevenció, restringir al màxim tota activitat al medi natural. Així mateix, han quedat suspeses totes les activitats que puguin generar un risc d’incendi forestal. A nivell local, s’han cancel·lat tots els permisos especials per a fer cremes vegetals controlades així com les barbacoes autoritzades a la zona de pícnic de l’ermita del Puig, que des de fa setmanes té l’accés restringit per a vehicles motoritzats. En aquest sentit, cal recordar que fins al 15 d'octubre està prohibit fer foc en terrenys forestals i la franja de 500 metres que els envolta i que les autoritzacions excepcionals per a activitats amb risc d’incendi s’han de sol·licitar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

La Generalitat ja va activar ahir en alerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT davant l’elevat risc d’incendis previst fins dimecres per l’avís d’entrada de vent de tramuntana, ponent i mestral, que podrà superar els 70-90 km/h, i per la previsió d’una baixada de la humitat per sota del 40%, que podrà descendir al 30 % en algunes zones. D’acord amb les previsions d’alt risc d’incendi forestal pràcticament a tot el territori, els Bombers de la Generalitat continuen reforçant la dotació diària de guàrdia i incrementant personal en tots els parcs, tal i com s’ha començat a fer en les darreres setmanes arran els episodis d’altes temperatures. Així mateix, els Agents Rurals han reforçat el dispositiu de prevenció d’incendis forestals, augmentat la vigilància als espais naturals protegits i es manté el reforç de la vigilància i dels missatges de prudència sobretot en les tasques de la campanya de la sega.

El municipi està al nivell 3 del Pla Alfa per l’alt risc d’incendi forestal